Eerste Aston Martin DBS GT Zagato Benelux in Knokke

  • Joep
  • 20-05-2023 17:00
  • 418
  • 0

Eerste Aston Martin DBS GT Zagato Benelux in Knokke

Zie hier de eerste Aston Martin DBS GT Zagato van de Benelux! Van dit extreem dure apparaat zijn er maar 19 exemplaren gebouwd!

Van die 19 is dit het vierde exemplaar dat we op de site kunnen verwelkomen. Het is de eerste op Belgisch kenteken en de eerste in de Benelux. Het is de tweede van Europa na een Zwitsers exemplaar. De andere twee exemplaren komen uit Georgia, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De DBS GT Zagato is gebaseerd op de DBS Superleggera en werd eind 2019 gepresenteerd. Het model maakt deel uit van de DBZ Centenary Collection. Deze collectie kon je kopen voor 6,7 miljoen euro. Dan kreeg je de DBS GT Zagato en een DB4 GT Zagato. Er zijn 19 DBZ Centenary Collections gemaakt.

De DBS GT Zagato deelt de V12 met de gewone DBS. In de GT Zagato is de 5,2 liter biturbo V12 opgepompt van 725 naar 765 pk. Uiterlijk is de auto flink anders dan de reguliere DBS. De auto is namelijk aangepakt door het bekende designhuis Zagato. De auto zit vol met stijlkenmerken van Zagato. Zo zitten er overal Z logo’s en de Z komt terug in het design, bijvoorbeeld in de grille. De grille kan open en dicht om er stilstaand mooier uit te zien en om de motor op snelheid te koelen. Verder zien we typische designfoefjes van Zagato zoals de ronde 3D-achterlichten en het Double Bubble Roof.

Ondanks dat het model al 3,5 jaar geleden gepresenteerd werd, is dit pas het vierde exemplaar op de site. Er wordt dus helaas niet zoveel mee gereden en dat maakt dit echt een topspot!


Eerste Aston Martin DBS GT Zagato Benelux in KnokkeKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel