Eens per anderhalf jaar: Lamborghini Reventón Roadster gespot

Eens per anderhalf jaar: Lamborghini Reventón Roadster gespot

Toen Lamborghini in 2007 met de Reventón kwam, stond de wereld even stil. Zoiets aparts en extreems hadden we lang niet gezien en plots was daar deze rijdende straaljager. De Roadster kwam nog wat later op de markt en is sindsdien een tiental keer gespot. Alle 15 gemaakte exemplaren hebben we dus nog niet gezien. Sterker nog, gemiddeld wordt de Reventón slechts eens per anderhalf jaar gespot!

Wie naar de bouw van de Reventón kijkt en het interieur erbij neemt, denkt met een Stealth-vliegtuig te maken te hebben. Dat is geen toeval, want dat thema heeft Lamborghini bewust gekozen om wat unieks te creëren. Wie wat beter kijkt, ziet zelfs designelementen van de Aventador terugkomen in de Reventón. Daarmee was het een voorbode van wat er dus jaren later op de markt zou komen.

Motorisch kreeg de dichte Reventón aanvankelijk de motor van de LP640-4 mee, maar dan met tien pk extra. De open versie kreeg echter, naar verluidt, de motor mee van de nog veel bijzonderdere LP670-4 SV. Speciale LEDs moesten worden gebruikt om de hitte van de uitlaat te weerstaan, terwijl de Reventón ook juist de eerste Lamborghini was met LED dagrijverlichting aan de voorkant. Een heel bijzonder project, waarvan 20 dichte versies gemaakt zijn en slechts 15 open. Aanvankelijk werden ze verkocht voor 1,1 miljoen dollar. Echter, zoals wel vaker met dit soort projecten, is de vraag zo groot dat de marktprijs al gauw het dubbele werd.

Wat ze vandaag doen qua prijs, waar ze veelal staan en waar je moet zijn om er eentje te spotten is onduidelijk. Dit model is zo speciaal en zo zeldzaam, dit ga je maar eens in je leven zien als je al geluk hebt.

Eens per anderhalf jaar: Lamborghini Reventón Roadster gespot
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws