Een stukje Nederlandse auto-historie

  • Owen
  • 26-05-2023 15:06
  • 174
  • 2

Een stukje Nederlandse auto-historie

Sinds de oprichting van Autogespot laat de Spyker ons chauvinistische spottershart sneller kloppen. Het merk werd immers opgericht rond de zelfde tijd dat de site verscheen. Sinds 2005, toen we het eerste Spyker model mochten verwelkomen worden we nog regelmatig verblijdt met een stukje Neerlands trots.

De levensduur van het sportwagenmerk uit Zeewolde leek wat minder lang dan onze mooie site, maar toch lijkt het er op dat het merk nog steeds, of wederom, actief is. Begin 2022 werd het merk weer uit de vergetelheid geholpen door een groep Russische investeerders. Of dat in de huidige omstandigheden nog relevant is kunnen we niet zeggen. Gelukkig neemt deze C8 Double 12S ons terug naar betere tijden.

Het tijdloze design van de C8 is niet alleen voor de show. Een 4-liter V8 werd uit de BMW schappen getrokken en Mader voorzag het blok van de nodige aanpassingen. Zodoende kon de 8-cilinder tussen de 400 (Stage I) en 620 (Stage V) pk opbrengen. Schafte je de sterkste versie van de C8 Double 12S aan dan kon je de 0-100 sprint in 3,8 seconden afleggen en stopte de kilometerteller pas op 345 km/u!

Dit specifieke exemplaar zagen we voor het eerst in 2012 op de site verschijnen. Sindsdien is hij slechts zes keer gezien. Een tof detail is dat de wagen nog steeds hetzelfde gele kenteken bezit. Al met al is het dus niet gek dat Autofreakjes de Nederlandse Spot van de Dag trofee van maandag te pakken had. Genieten zo'n spot.

Een stukje Nederlandse auto-historieKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag