Een ritje met de Lancia Stratos HF Stradale

Een ritje met de Lancia Stratos HF Stradale

De Lancia Stratos HF is en blijft een bijzondere auto. De Stratos was ontworpen door Marcello Gandini met het specifieke doel om als opvolger van de Lancia Fulvia te dienen in de rallysport. Van de Stratos werd omwille van de homologatie-eis in de rallysport echter ook een versie voor de straat gemaakt: de HF Stradale. 492 stuks zijn ervan gebouwd, en de mannen van 'Point of View Driving 4K' besloten om er eens met eentje op stap te gaan.

Wat een geweldige auto is het! In het filmpje is duidelijk zichtbaar dat dit nog echt een auto is waarin je moet werken om echt hard te kunnen gaan, een groot contrast met de moderne automobiel. De Stratos HF Stradale wordt aangedreven door een 2,4-liter Dino V6 afkomstig van Ferrari, in deze trim goed voor 190 pk. De slechts 980 kg wegende Stratos sprint hierdoor naar de 100 in 6,8 seconden en behaalt een topsnelheid van 232 km/h. Reken er echter maar op dat de beleving in de Stratos van een heel ander niveau is, de auto voelt verschrikkelijk snel aan omdat hij zo licht is en al het lawaai van de omgeving en de motor vrijwel ongefilterd de cabine binnen kan dringen.

Na het zien van dit filmpje wil ik ook maar al te graag eens in een Stratos rijden. Dit is een auto waarin je niet eens super snel hoeft te gaan om een prachtige tijd te hebben. De V6 klinkt werkelijk fantastisch en het rijden zo over de bergweggetjes ziet er geweldig uit. Het is een lang filmpje, maar het is zeker de moeite van het kijken waard!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws