Dure auto verzekeren - Tips voor de beste verzekering

  • Ruud
  • 17-11-2023 12:13
  • 47
  • 0

Dure auto verzekeren - Tips voor de beste verzekering

Een dure auto verzekeren hoeft niet gecompliceerd te zijn. In dit artikel geven we je een paar tips zodat jij de beste autoverzekering kiest voor jouw dure auto.

Je hebt net een dure auto gekocht en je wilt deze verzekeren. Dure auto's vallen vaak in een hogere risicocategorie. Dit komt doordat ze gevoeliger zijn voor diefstal en bij schade hogere reparatiekosten met zich meebrengen. Verzekeraars berekenen de premie gebaseerd op deze risicofactoren, wat resulteert in een hogere premie voor de eigenaar. Ook stellen verzekeraars vaak strenge eisen aan de beveiliging van je dure auto. In dit artikel geven we je een paar tips zodat jij voordelig en goed je dure auto verzekert.

Wat is de beste verzekering voor je dure auto?


Als eigenaar van een dure auto heb je de keuze uit drie dekkingsvarianten:

- WA-verzekering: Dit is de minimale en verplichte dekking die schade aan derden dekt, maar niet de schade aan je eigen dure auto.

- Beperkt Casco: Deze biedt een middenweg tussen alleen WA en volledig casco, met dekking voor bepaalde vormen van schade aan je eigen auto, zoals diefstal en schade door brand, storm en hagel.

- Volledig Casco (Allrisk): De meest uitgebreide vorm, die zowel schade aan derden als aan je eigen dure auto dekt, ongeacht wie de schuldige is.

Als jouw auto een cataloguswaarde van 70.000 euro of meer heeft, dan is het volgens de verzekeraars een dure auto. Bij schade aan dure auto’s lopen de kosten van reparaties hoog op. Daarom is het slim om te kiezen voor een all risk autoverzekering. Dan ben je verzekerd voor schade die je bij andere voertuigen veroorzaakt én voor vrijwel alle schades aan je eigen auto.

Nieuwwaarderegeling voor dure auto’s


Bij het verzekeren van je auto is het goed om op de nieuwwaarderegeling te letten. Deze regeling zorgt ervoor dat als je nieuwe auto gestolen wordt of total loss raakt, je genoeg vergoed krijgt om dezelfde auto opnieuw te kopen. Dit wordt ook wel de nieuwwaarderegeling genoemd. Echter hebben veel verzekeraars een maximumbedrag aan de nieuwwaarderegeling. Als jouw auto duurder is dan het maximumbedrag dat de verzekeraar vergoedt, dan kan je niet dezelfde auto terugkopen bij diefstal of total loss. Het is dus verstandig goed naar de nieuwaarderegeling te kijken als je een autoverzekering voor je dure auto afsluit.

Dure autoverzekering vergelijken


Er zijn veel mogelijkheden voor het verzekeren van je dure auto, er zijn tientallen verzekeraars in Nederland. Daarom is het belangrijk om verzekeraars te vergelijken. Je hoeft niet perse een verzekeraar te kiezen die zich specificeert op dure auto’s. Tegenwoordig zijn er ook reguliere verzekeringsmaatschappijen die een aantrekkelijke premie bieden voor dure auto’s. Verschillende verzekeraars hebben ook verschillende premie’s, en het verschil tussen de verzekeraars is al snel honderden euro’s per jaar, blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl. “Bij het uitzoeken van een nieuwe auto is het dus belangrijk om vooraf alvast te berekenen wat de autoverzekering je gaat kosten”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Maar nog belangrijker, je ziet dan ook hoeveel goedkoper je uit bent met de autoverzekering als je toch voor een ander type auto kiest.”

Tip! Wil jij een autoverzekering die het beste past bij jouw situatie en die ook nog eens voordelig is? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste keuze voor jouw dure auto en bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Reacties op dit artikel