Duo dikke Huracán's in Düsseldorf

  • Thom
  • 30-10-2022 08:00
  • 185
  • 0

Duo dikke Huracán's in Düsseldorf

Tegenwoordig is het steeds moeilijker kiezen als je bijvoorbeeld een Huracán wilt aanschaffen. Bij Lamborghini hebben ze inmiddels zoveel verschillende smaakjes van de instap Lambo te koop, dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Dat wordt nog eens goed duidelijk gemaakt als er twee verschillende versies naast elkaar staan.

Het begon allemaal met één versie; de Huracán LP610-4. 610pk op alle vier de wielen. Daarna werd er een achterwiel aangedreven versie toegevoegd; de LP580-2. Ietsje minder pk's maar ietsje meer rijbeleving. Beide versies werden zowel coupé als cabrio geleverd. Hierna werd de Performante met 640pk toegevoegd aan het gamma, buiten een paar speciaaltjes daar gelaten. De Performante was de echte circuittijger en ook deze versie kwam met softtop.

Daarna werd het tijd voor de facelift, zoals Lamborghini het zelf noemt; EVO. De Huracán EVO werd leverbaar als LP640, dus met hetzelfde vermogen als de Performante. Een paar jaar later kwam de achterwiel aangedreven versie op de markt; de RWD. Met 610pk kom je niks tekort, en voor de EVO en de RWD EVO kwamen ze zowel weer als coupé als Spyder. Hierna was het tijd voor de STO. Een nog extremere versie van de Performante, dus ideaal voor op het circuit. Het vermogen was hetzelfde gebleven als bij de Performante en de EVO; 640pk. Alleen is het bij de STO uitsluitend op de achterwielen beschikbaar. Als nieuwste telg hebben we de Technica, deze is net uit (en inmiddels al een paar keer gespot). Het is een beetje een rare mengelmoes; het is onderhuids eigenlijk gewoon een STO, maar met andere looks.

Spotter Dylan. wist twee van deze modellen aan de Königsallee naast elkaar te spotten, de brute STO en de Performante. Voor welke kies jij? De grijze STO met groene details, of de zwarte Performante met de Italiaanse vlag als striping?

Duo dikke Huracán's in DüsseldorfKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Duo dikke Huracán's in DüsseldorfKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel