Drie superspots op de top van Oostenrijk

Drie superspots op de top van Oostenrijk

De Großglockner blijft een goudmijn voor spotters, ook al ben ik er vaak genoeg geweest om te kunnen zeggen dat je soms van een koude kermis kan thuis komen, maar deze zomer was het gekkenhuis. Ik licht even kort drie recente spots vanaf de top van Oostenrijk toe.

We beginnen met de Lexus LFA. Deze topper uit Japan behoort tot één van de best klinkende auto's ter wereld. Tevens is de ook de eerste V10 auto uit Japan ooit en het moet geweldig zijn om deze 560pk naar boven te brengen. Zo te zien was de motorrijder die de Lexus LFA inhaalt net zo enthousiast als ik en hopelijk voor hem heeft hij geen stijve nek gekregen van het staren. Spotter Mufracsek kwam deze beauty tegen en hij mag trots zijn op deze mooie foto's welke hij gelukkig met ons deelt.

Drie superspots op de top van OostenrijkKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Nog een mooie spot op de Großglockner van Mufracsek. Ditmaal een Porsche 992 Dakar. De "offroad" Porsche van dit moment, ook al zal dat in de realiteit niet vaak gebeuren en zal dit helaas in vele gevallen een collectors item worden denk ik. Deze eigenaar rijdt er gelukkig wel mee en is vanuit Duitsland naar de top van Oostenrijk gereden, wat natuurlijk een makkie is voor Porsche 992 Dakar. Dit exemplaar draagt de bekende Roughroads livery, de tegenhanger van de Rothmans variant natuurlijk, maar omdat Rothmans een tabaksmerk was en je geen reclame meer mag maken voor tabak heeft het marketing team van Porsche dit natuurlijk leuk bedacht.

Drie superspots op de top van OostenrijkKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Spotter david.nagy kwam dit Italiaanse raspaard tegen boven op de berg, de Ferrari 812 GTS. Dit mooie metalliek groene exemplaar met gouden wielen en gouden steigerend paard mag er zeker zijn wat mij betreft. De Ferrari wordt bijgestaan door een Porsche 992 Dakar, ditmaal zonder livery, maar spierwit. De mooie groene kleur past mooi in het groene landschap, maar omdat hij lekker glimt en net even wat donkerder groen is dan de omgeving valt hij lekker op. Het interieur is eveneens prachtig.

Hopelijk gaan we snel weer mooie spots toevoegen aan de verzameling van de Großglockner.

Drie superspots op de top van OostenrijkKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel