Drie Porsche 992 GT’s bij elkaar

  • Joep
  • 26-05-2023 09:00
  • 470
  • 4

Drie Porsche 992 GT’s bij elkaar

Niet een, niet twee, maar drie GT-modellen van de huidige 911 bij elkaar. Dit is toch wel een hele unieke combo!

Zandvoort levert altijd interessante spots. Hier zien we een unieke combo voor ons kikkerlandje gespot door spots.by.renzo . Een 911 GT3 is voortaan best populair in Nederland. En ook de nieuwe GT3RS zien we erg vaak langskomen. Nou zijn deze allemaal Duits, maar drie bij elkaar is toch wel erg bijzonder! 2 nieuwe GT3RS’en naast een relatief doodgewone GT3.

We hebben het hier over 1560 atmosferische pk’s. Allemaal uit dezelfde 4 liter zescilinder boxermotor. De GT3 is al een extreem hardcore sportwagen, maar de GT3RS slaat alles. De GT3 gaat al erg ver met een double wishbone ophanging aan de voorkant, een knetterhard onderstel en alle details zijn ontworpen om het gewicht zo laag mogelijk te houden. De GT3RS gooit er nog een hele flinke (taart)schep bovenop. Moet je die 2 gigantische achtervleugels naast elkaar zien! Je kunt er zo een potje op apenkooien. Dit ziet er extreem uit, maar is niet voor de show. Het genereert namelijk nog veel meer downforce dan de spoiler op de gewone GT3 doet. Echt alles is instelbaar aan de GT3RS en waar de gewone GT3 nog enigszins zijn best doet om comfortabel te zijn, heeft de GT3RS hier nog nooit van gehoord. ‘Comfort, wat is dat?’, vraag je je af wanneer je een putdeksel door de hele auto heen hoort galmen en je rugwervel nadreunt.

Beide modellen zijn de heilige graal wat betreft circuitrijden. En wat zijn we blij dat de hoogbegaafde heren bij de GT-afdeling van Porsche het weer voor elkaar gekregen hebben om de motor, ouderwets atmosferisch zonder elektrohulp, door alle hele strenge uitstoot- en geluidsnormen heen te loodsen. Natuurlijk danken we ook de Taycan en hybride-versies van de Panamera en Cayenne.

Drie mooie kleurtjes en knotsgekke circuitauto’s bij elkaar, al met al een hele unieke spot!

Drie Porsche 992 GT’s bij elkaarKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel