Drie generaties Ferrari GT

  • Kjeld
  • 30-05-2023 12:00
  • 375
  • 1

Drie generaties Ferrari GT

Ferrari staat bovenaan de GT-voedselketen, en die positie hebben ze al jaren gehouden. Vandaag kijken we via 3 spots terug op de geschiedenis van de Ferrari GT, en hoe het Italiaanse merk in al die jaren aan de top bleef.

We beginnen met deze Ferraro 250 GTE, gespot door Alm Spot. Deze wagen werd vanaf 1960 gemaakt, en vond zichzelf hiermee in het midden van één van de beste tijdperken voor GT's. Wagens als de Aston Martin DB4, Jaguar E-Type en Volvo P1800 boden sterke concurrentie voor de Italianen, maar de 250 GTE bleef sterk staan. Met de Ferrari Colombo V12 produceert de 250 GTE 240 PK, waarmee de auto 0-100 in 8,2 seconden doet en doorrijdt naar 240 KM/U, getallen die tegenwoordig niet zouden misstaan in een hot hatch maar in de jaren 60 simpelweg fenomenaal waren. Een sterke wagen die liet zien hoe goed Ferrari toen al was

Hierna gaan we vooruit in de tijd, naar de late jaren 90. GT's hadden hun exclusiviteit wat verloren door de komst van steeds gestoordere supercars, en alhoewel auto's als de Maserati 3200GT en BMW 8-Serie geweldige wagens waren, hadden ze niet dezelfde exclusiviteit als de wagens uit de jaren 60. Gelukkig waren er alsnog bedrijven als Ferrari die wisten hoe je een GT in elkaar moest zitten. Daar kwam de 550 Maranello uit, zoals deze gespot door theOrange. Een werkelijk prachtige auto voor het tijdperk, de 550 heeft ook een Ferrari V12, maar pompt hier 486 PK uit, waarmee de Maranello 0-100 in 4,4 seconden rijdt en een topsnelheid van 320 KM/U haalt. Absoluut geweldige specificaties, zeker voor de tijd. Je kon hiermee makkelijk meekomen met de concurrentie, en alweer bewees Ferrari hun sterkte.

Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

En uiteindelijk komen we dan bij de Ferrari F12 Berlinetta, niet de nieuwste maar wel één van de beste moderne Ferrari GT's. Deze specifieke F12 werd gespot door Autodebiel en de spot laat perfect zien hoe prachtig de F12 is. Aan het ontwerp te zien is het duidelijk een evolutie van zowel de 250 als de 550, terwijl het wel een unieke moderne stijl behoudt. Onder de motorkap ligt weer een Ferrari V12, maar hier produceert de motor wel 740 PK. Hiermee kan de Berlinetta 0-100 in een tijd van 3,1 seconden rijden en vervolgens doorknallen tot 340 KM/U. Absoluut fantastische cijfers waarmee Ferrari laat zien hoe ver ze gekomen zijn sinds 1963, en een geweldige viering van Ferrari GT's. Ze zijn er al zo lang geweest dat het moeilijk is om een Ferrari te bedenken zonder een fantastische GT, en wij kunnen niet wachten op de volgende, die nu al zijn testritjes rijdt! Wij gaan in ieder geval nog even genieten van deze spot, want het is een prachtwagen!

Drie generaties Ferrari GTKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel