Donkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition af

Donkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition af

Een hele mond vol, die benaming! Toch beschrijft de naam van deze nieuwe Donkervoort precies wat het pakket levert. In 2016 kwam Donkervoort met de D8 GTO RS. Een hardcore versie gebaseerd op de D8 GTO. De RS leverde meer vermogen, meer koppel en meer downforce. In 2017 doet Donkervoort daar een schepje bovenop, door de RS de ultieme lightweight-look mee te geven.

De Donkervoort D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition is het ultieme wapenfeit van Donkervoort. De ‘gewone’ D8 GTO RS is al bijna compleet vervaardigd uit carbon om het gewicht zo laag mogelijk te houden en de stijfheid van de auto hoog te maken. Hierdoor weegt de auto slechts 695 kilogram leeg, waarbij de vijfcilinder minimaal 380 pk produceert. Dit resulteert in een 0-100 tijd van 2.7 (!) seconden. De RS is geleverd in een oplage van 40 stuks.

Om de look van de Donkervoort te laten matchen aan de roots, de lichtgewicht sportwagen, produceert Donkervoort de D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition. Zowel het interieur als het exterieur van deze RS is bijna geheel opgebouwd uit het zichtbare carbon. Niet alleen het exterieur, maar ook de tunnel, binnendeuren, raamlijsten dashboard en stoelen zijn voorzien van deze carbon look. Zoals Donkervoort deze uitvoering omschrijft; “De Bare Naked Carbon Edition benadrukt de high tech, ultra lichte en supersnelle aard van de D8 GTO RS”.
De RS Bare Naked Carbon Edition wordt gespoten door middel van een uniek spuitproces. Een transparante UV-laklaag wordt aangebracht op ieder koolstofcomponent. Vervolgens wordt aan de transparante lak een speciaal kleurenpigment toegevoegd, om Donkervoort klanten een extra mogelijkheid te bieden. De betreffende klant uit Duitsland heeft ervoor gekozen om de Donkervoort te laten spuiten in het prachtige Monte Carlo Blue Carbon.

In totaal worden 15 stuks van de Bare Naked Carbon Edition gebouwd, tegen een vanafprijs van €182.000,-. Een flinke prijs voor een auto zonder luxes en vast dak, maar ik denk dat geen van de (toekomstig) eigenaren zich daar druk om maakt.

Wij wachten de eerste spots met smart af!Donkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition afDonkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition afDonkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition afDonkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition afDonkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition af

Donkervoort levert eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition af

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS HugoE  -  31-08-2017 om 11:19

  Bare naked. Noemen we dat geen tautologie?

 2. Profile pic
  NETHERLANDS Victor-J  -  31-08-2017 om 11:30

  In een zekere zin; Correct! Maar als we bijvoorbeeld de Cambridge Dictionary raadplegen zien we de term voorbij komen met als betekenis "Compleet naakt".

 3. Profile pic
  FRANCE ar-a-mach  -  31-08-2017 om 13:10

  i want that!!! NOW ! ! !

 4. Profile pic
  BELGIUM Tom Da Man  -  31-08-2017 om 15:47

  Als alles uit carbon bestaat, dan is 'carbon look' uiteraard ook een soort pleonasme of tautologie, want dan zeg je iets genre 'het is een boom die er bomerig uitziet' ;-) Ik wil deze kar wel onmiddellijk hebben, want aan enorme topsnelheden heeft men weinig, maar stevig accelereren met een vrij smalle wagen gaat prima in normale verkeerssituaties.

 5. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws