Donkervoort GTO-JD70 R gaat net een stapje verder

  • Ruud
  • 27-10-2020 10:33
  • 139
  • 0

Donkervoort GTO-JD70 R gaat net een stapje verder

De nieuwe Donkervoort D8 GTO-JD70 R is klaar voor de start; een speciaal voor het circuit gebouwde Donkervoort die hypercar-prestaties biedt voor de prijs van een supercar. Vergeleken met de JD70, waarop hij gebaseerd is, is hij krachtiger, sneller en veiliger.

De D8 GTO-JD70 is het kloppend hart van Donkervoort Automobielen, maar de JD70 R is de ziel — hardcore en compromisloos. Hier wordt het JD70-concept naar een prestatiegebied gebracht dat alleen op het circuit bereikt kan worden. De JD70 werd eerder dit jaar gelanceerd ter ere van de zeventigste verjaardag van Joop Donkervoort, de oprichter van het merk.

De JD70 R werd ontwikkeld met een ander doel: andere sportwagens en hun eigenaren in verlegenheid brengen — en tegelijkertijd de coureur in de JD70 R het gevoel geven dat hij een superster is. Dat doet hij door de snelste, meest aanvallende en minst gecompromitteerde Donkervoort ooit te zijn; hij is in staat om baanrecords te breken en races te winnen, maar wel met een fractie van het brandstof-, remmen- en bandenbudget van traditionele sportwagens.

Er zijn significante aanpassingen doorgevoerd in de remmen, de besturing, de versnellingsbak en de veiligheidsvoorzieningen, die ervoor zorgen dat de JD70 R op het circuit van Spa-Francorchamps vijf seconden sneller is dan de JD70. Hij is zelfs een volle drie seconden sneller dan de Koenigsegg Regera, die een vermogen van 1.100 pk en een koppel van meer dan 2.000 Nm heeft.

Donkervoort heeft zich bij het ontwikkelen van de JD70 R geconcentreerd op de vering, crashveiligheid, remmen en besturing, waardoor een auto gecreëerd is die niet alleen de sensatie voor de bestuurder vergroot, maar ook de rondetijden verbetert.

Al met al is de JD70 R de exclusiefste manier om op circuits overal ter wereld de jacht op hypercars te openen, maar ook de best ondersteunde én de meest onderhoudsvriendelijke. De prijzen hiervoor beginnen bij 198.000 euro (exclusief belastingen).Donkervoort GTO-JD70 R gaat net een stapje verderDonkervoort GTO-JD70 R gaat net een stapje verderDonkervoort GTO-JD70 R gaat net een stapje verder

Reacties op dit artikel