Dodge jaagt met Viper ACR-Extreme naar nieuw Ring record

Dodge jaagt met Viper ACR-Extreme naar nieuw Ring record

De Doge Viper en de Nürburgring zijn al jaren onafscheidelijk. Wie de afgelopen jaren de Ring heeft bezocht, is ongetwijfeld een Viper tegen het lijf gelopen. In het gevecht voor de snelste productiewagen op de Nürburgring heeft Dodge een aardig aandeel. Zo is Dodge is al jaren bezig om met de snelste Vipers bizarre rondetijden te noteren op de Ring. Ook dit jaar heeft Dodge weer een poging gewaagd!


In 2009 klaarde Viper de Ring in 7 minuten en 22 seconden en in 2010 in 7 minuten en 12 seconden. In 2017 heeft Dodge weer een poging gedaan om een snelle ronde neer te zetten met de 2017 Dodge Viper ACR-Extreme. Regen gooide roet in het eten, waar het team van Dodge al een paar dagen bezig was om een snelle ronden neer te zetten. Uiteindelijk heeft de Viper de Ring geklaard in 7 minuten en 3 seconden! Dit is slechts 4 seconde langzamer dan de Aventador SV, waar ruimte voor verbetering flink aanwezig is.

Twee van de modellen die Dodge meegenomen heeft zijn afgelopen week vastgelegd vlakbij de Nürburgring. De naam Extreme is niet overdreven, want een extremere look dan dit gaat de Viper niet krijgen.
Dodge jaagt met Extreme Viper ACR naar nieuw Ring record
Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  04-08-2017 om 22:38

  Echte mannen auto. En dan heb je nog fossielen die beweren dat Amerikaanse auto's alleen rechtdoor kunnen en in de bochten niet goed zijn.....

 2. Profile pic
  NETHERLANDS Dustie  -  04-08-2017 om 23:31

  Het artikel is een beetje een gemiste kans. SRT dit...SRT dat...

  SRT bestaat al drie jaar niet meer. Dit is een Dodge.

  In 2012 werd SRT afgesplitst als losstaand merk.
  In 2014 werd SRT weer samengevoegd onder Dodge.
  In 2015 werd de naam SRT weggestreept en sindsdien heet hij dus gewoon weer Dodge Viper.

 3. Profile pic
  NETHERLANDS Victor-J  -  05-08-2017 om 08:29

  Bedankt voor de feedback Dustie! Een fout van mijn zijde, waar ik van de terugplaatsing van SRT onder Dodge niet meegekregen heb.

 4. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  07-08-2017 om 01:10

  @Dustie: Er is nog steeds een Jeep Grand Cherokee SRT, dus SRT bestaat nog steeds

 5. Profile pic
  NETHERLANDS Victor-J  -  07-08-2017 om 10:38

  SRT bestaat ook zeker nog wel, als een productiegroep die modellen van de Chrysler Group flink aanpakt. In 2012 zijn ze SRT als los merk onder de Chrysler Group gaan presenteren, echter zoals Dustie beschrijft is in 2014-2015 SRT weer onder de merken zelf komen te vallen.

  Zodanig is de nieuwe Viper gebouwd als SRT Viper en als Dodge Viper. SRT is nog steeds de groep die voor de meest sportieve uitvoeren zorgt binnen de Chrysler Group, echter wordt de naam gewoon gepresenteerd achter de merknaam en het model.

 6. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws