Dit zijn de specificaties van de Bugatti Chiron

Dit zijn de specificaties van de Bugatti Chiron

Het moment van onthulling nadert en dat wordt natuurlijk de grote beurs van Genève. Daar zal Bugatti het doek van de Chiron trekken. De Chiron houdt de gemoederen al lange tijd bezig en met de Vision GT op de IAA in Frankfurt hadden we een kleine voorbode op de Chiron. Op het moment vinden er previews plaats in het St Regis hotel te Dubai. Wij weten de eerste specificaties! De Chiron zit in ieder geval binnen 15 seconden op de 300 km/u!

Dat is snel. Heel snel! De sprint naar de 100 km/u gaat in de meest optimale toestand in 2,3 seconden. De W16 is behouden gebleven en deze levert nu 1.500 pk en 1.500 Nm aan koppel tussen 1800 en 6800 rpm. Dit alles is gekoppeld aan een zeven versnellingen tellende DSG bak. De kilometer teller daarentegen loopt tot liefst 500 km/u! De Chiron belooft dus een waar snelheidsmonster te worden. Om dit allemaal in goede banen te leiden is er natuurlijk voldoende koeling nodig. 15 waterkoelers zijn er weggewerkt in de auto om de W16 goed te kunnen laten functioneren. Heb je interesse in een Chiron dan zul je redelijk rap een order moeten plaatsen. Slechts 500 stuks zullen er gemaakt gaan worden en daarvan zijn er inmiddels 120 vergeven!

Aan de voorkant vinden we 20" inch grote velgen en aan de achterkant 21" inch met Pilot Sport PAX rubber van Michelin. Achter deze velgen vinden we remschijven van 420 millimeter en 400 millimeter groot. Immers moet er genoeg stopkracht aanwezig zijn. Aan de voorkant zullen aan beide kanten vier led-lichten zitten die voor de verlichting gaan zorgen. Aan de achterkant zien we een lange grote lijn van LED die constant zal branden als de auto aan staat.

Tot zover de eerste details over de Bugatti Chiron. Mochten we meer te weten komen dan horen jullie dit natuurlijk als eerste op Autogespot!

Dit zijn de specificaties van de Bugatti Chiron!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Dustie  -  20-11-2015 om 23:11

  Salomondrin vertelde laatst ook dat de achterbanden 425mm breed zullen zijn; de breedste banden die ooit op een straatlegale productieauto zijn geleverd :)

 2. Profile pic
  Daan van Oosten  -  21-11-2015 om 15:28

  'De kilometer teller daarentegen loopt tot liefst 500 km/u!'. Bedoeld wordt de snelheidsmeter.

 3. Profile pic
  Tom Da Man  -  21-11-2015 om 21:34

  500 km/h is natuurlijk legendarisch snel, maar de 0-300 in de tijd waarin een gezinswagen tot 100 klimt is veel bruikbaarder. Alleen jammer dat men de acceleratie 0-100 niet onder de 2 seconden krijgt. Ik denk overigens dat dat volgens de natuurwetten niet mogelijk is, tenminste niet wanneer de wagen nog vrij comfortabel en dus zwaar moet zijn. Ingenieurs hadden het bij de Veyron al over de klassieke paradox: stevigheid en snelheid werken omgekeerd voor de meeste materialen, en dus moeten bij stijgende prestaties dingen verstevigd worden om ze heel te houden, waardoor de stijging teniet gedaan wordt, blabla.

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws