Dit is hem: de nieuwe Volkswagen T-Roc private lease

  • Ruud
  • 18-11-2022 10:44
  • 164
  • 0

Dit is hem: de nieuwe Volkswagen T-Roc private lease

Sinds de lente van dit jaar is de nieuwe Volkswagen T-Roc private lease eindelijk beschikbaar. De compacte SUV heeft een unieke facelift gekregen en er zijn verschillende veranderingen doorgevoerd ten opzichte van het oude model. De private lease uitvoering is in vier modellen te verkrijgen: de basic versie Life, de special Life 75 Edition, de Style met uitgebreide accessoires en functies en de sportieve R-Line. Op het moment van schrijven is de Life 75 Edition extra voordelig te verkrijgen in private lease, namelijk al vanaf €489,- p/m. Meer over de nieuwe Volkswagen T-Roc private lease lees je hier.

Het kloppende hart van de T-Roc: de motor

De Volkswagen T-Roc private lease is in twee verschillende motoruitrustingen te verkrijgen. Dat is de 1.0 TSI met een maximaal vermogen van 81kW (110PK) en de 1.5 TSI met 110kW (150PK). Beide uitvoeringen zijn handgeschakeld en, zoals de naam al aangeeft, draaien op benzine. Het brandstofverbruik van beide motoren ligt tussen de 5,2 en 5,4 l/100 km. De 1.5 TSI motor haalt uit stilstand een snelheid van 100 km/u in 8,6 seconden.

Met de T-Roc haal je dus het beste in huis van beide werelden. De auto is met zijn acceleratiesnelheid snel genoeg om comfortabel vrachtwagens of andere weggebruikers in te halen. Tegelijkertijd lever je daarbij niet al te veel in op energiezuinigheid: met een verbruik van 1 op 19,9 scoor je ruim voldoende. Bovendien hoef jij je ook niet druk te maken dat je constant moet tanken, de brandstoftank heeft namelijk een capaciteit van 50 liter. Een trip van Amsterdam naar Berlijn is daarnaast op één tank te redden met een actieradius van rond de 800 km.

De capaciteit van de Volkswagen T-Roc private lease

De T-Roc is ruim ontworpen maar heeft een redelijk vergelijkbare binnenruimte als zijn kleinere broertje, de Volkswagen Golf. Wel krijg je daar de luxueuze uitstraling van een SUV voor terug. De passagiers hoeven niet te klagen over ruimtegebrek. Op de achterbank daarentegen kan het wat aan de krappe kant worden voor personen die (ruim) langer zijn dan 1,80m.

De kofferbak heeft een capaciteit van 445 liter, waar dus prima wat zaken in op te bergen zijn. Klap je de stoelen om, dan vergroot dit de capaciteit van de kofferbak naar 1015 liter.

Slimme technieken die de T-Roc nog beter maken

Eén van de veranderingen waarin de nieuwe T-Roc zich onderscheidt zijn de slimme functies en technieken die verwerkt zitten in de auto. In het dashboard zit namelijk een 9,2 inch groot touchscreen verwerkt. Via dit systeem regel je onder andere je navigatie, je muziek, je telefoontjes en meer. Bovendien is er een ‘Digital Cockpit’ voor de bestuurder van de auto, met alle zaken die je daar verwacht. De slimme cruise control zorgt er niet alleen voor dat je dezelfde snelheid vasthoudt, het zorgt er bovendien voor dat je de juiste afstand tot je voorliggers bewaakt.

Slimme hulp is er ook voor het wisselen van rijbaan, net als parkeerhulp. Het meest slimme snufje is wel de ‘Travel Assist’. Dit systeem kan het sturen, remmen en optrekken tot een snelheid van 210 km/u van je overnemen zolang jij je handen aan het stuur houdt.

Maar voor wie is de Volkswagen T-Roc private lease dan het meest geschikt?

De Volkswagen T-Roc is een interessant alternatief voor mensen die van de Volkswagen Golf houden, maar toch een hogere zit willen hebben en naar een SUV neigen. Het is een compacte SUV van hoge kwaliteit.

Reacties op dit artikel