Dit is een van de zeldzaamste moderne Jaguars

  • Brecht
  • 18-03-2024 20:00
  • 173
  • 0

Dit is een van de zeldzaamste moderne Jaguars

We hadden het onlangs al eens over de Jaguar XE SV Project 8 met een oplage van 300 stuks. Deze Jaguar F-Type Project 7 doet hier een schepje bovenop met een gelimiteerde oplage van 250 stuks. Het model wordt nu voor het eerst in 2024 gespot!

De Project 7 was in 2015 de eerste Jaguar die aangepakt zou worden door 'Special Vehicle Operations' van Jaguar (SVO). De auto zou symbool moeten staan voor de zeven overwinningen van Jaguar op Le Mans. De Jaguar D-Type, die van 1955 t/m 1957 de winst naar huis wist te slepen voor het merk, heeft inspiratie geboden bij het ontwerpen van deze speciale F-Type. We zien namelijk achter de bestuurder de 'Aero Haunch', die er voor zorgt dat je als bestuurder minder last hebt van de wind. Oorspronkelijk werd de Project 7 gepresenteerd als een éénzitter zonder dak (zoals de D-Type dat ook had), maar wegens de vraag voor een meer bruikbare auto zijn er uiteindelijk toch twee stoelen en een simpel stoffen dak bijgekomen.

Spotter Dowon Kim pakt met deze spot niet alleen een persoonlijke primeur, maar ook een primeur voor Zuid-Korea en een primeur voor 2024! Hopelijk kunnen we nog veel mooie exclusieve auto's uit het Zuid-Koreaanse wagenpark verwachten van deze spotter.

Dit is een van de zeldzaamste moderne JaguarsKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag