Dit is de eerste Viper ACR Extreme van 2024!

  • Brecht
  • 24-05-2024 10:00
  • 129
  • 0

Dit is de eerste Viper ACR Extreme van 2024!

Je leest het goed: we zijn al bijna halverwege 2024 en de eerste Dodge Viper ACR Extreme wordt gespot. Het kan ook niet anders dan dat deze in de Verenigde Staten wordt vastgelegd; het land waar het grootste deel van de verkochte exemplaren verblijven.

In 2013, toen de vijfde generatie van de Dodge Viper debuteerde, werd de auto uitgeroepen tot nummer 10 op de 'Most American Cars'-lijst. De auto kreeg deze plaats toegewezen omdat meer dan 75% van de onderdelen in de Verenigde Staten geproduceerd werd. De doelgroep van het model was dan ook de rijke Amerikaan, die hun kinderdroom van de Vipers uit de 90's nu konden verwezenlijken. De ACR Extreme met zijn 8,4-liter V10 kostte in Amerika 'slechts' $120.000, wat voor de prestaties van deze auto helemaal geen gek bedrag was.

Die enorme motor is ook gelijk de rede waarom we het model in Europa (en al helemaal in Nederland) vrijwel niet tegenkomen. Je betaalt hier namelijk gemakkelijk meer dan het dubbele voor de Amerikaanse supercar, wat er voor zorgt dat men eerder kiest voor een Duits of Italiaans equivalent. Rondom de Nürburgring is in Europa de kans het grootst een ACR Extreme te zien, omdat de enkele Europese eigenaren graag de (onofficiële) tijd van 7,01 op de ring proberen na te bootsen.

In Amerika kun je, met enig geluk, een auto als deze echter gewoon op de straten van Los Angeles treffen. Belgische spotter yggdrasil wist tijdens een reis naar de States dit nog niet eerder gespotte exemplaar vast te leggen en pakt hiermee de primeur voor 2024!

Dit is de eerste Viper ACR Extreme van 2024!Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel