Deze spot laat wat stof wegwaaien

Deze spot laat wat stof wegwaaien

Gamen, het is iets wat ik niet vaak heb gedaan. Eén racegame ligt er bij mij thuis diep in de kast verstopt. Gran Turismo 6. Ik heb het niet veel gespeeld, maar toen ik het speelde was dit een van de eerste auto’s die ik kocht. De Aston Martin V12 Vantage.

In het wit en voorzien van deze velgen, want in Gran Turismo 6 had je bij het kopen van een auto slechts keuze uit één soort velgen, kocht ik de auto. Na het afrekenen van mijn 217.350 zuurverdiende credits kon ik mijn eerste virtuele kilometers gaan maken in een van mijn favoriete Aston Martins. Gran Turismo is nooit een hele realistische weergave van de echte wereld geweest, maar toch voelde het leuk om wat rondjes te maken in dit apparaat. Het is een auto die er exclusief uit ziet en dat ook zeker is, maar het is niet het niveau ‘hypercar.’ Het is dus niet onrealistisch om dit op de openbare weg tegen te komen. Dat zijn de soort auto’s die ik het leukste vind om in games te besturen.

In Nederland hebben wij in allerlei uitvoeringen 37 V12 Vantages. Hiertussen vinden we zelfs een V12 Zagato, maar tussen de 37 stuks is er geen enkele V12 Vantage te vinden die is voorzien van een wit exterieur. Om dus een exemplaar te vinden wat in de buurt komt van degene die ik in mijn stoffige garage ergens diep in de kast heb staan moeten we de grens over. Land van bestemming is ministaatje Andorra. Daar legde spotter Arjandeiro de Aston van mijn dromen vast. Wat ik in een game heb ervaren kan deze eigenaar in het echt, en dan ook nog eens in het prachtige, in de Pyreneeën gelegen Andorra.

Inmiddels is het model alweer een hele poos uit productie en is er alweer een opvolger van deze generatie Vantage. Helaas is die alleen nog in V8 trim beschikbaar en is er nog niets bekend over een eventuele V12 in deze generatie. De brute, eveneens toegankelijke, en vooral elegante looks van de generatie Vantage op deze spot zal echter niet meer herleven. Mooi om te zien dat de auto’s nog wel aan het rijden zijn, en hopelijk blijft dat nog een hele tijd zo.

Deze spot laat wat stof wegwaaien
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS carphotosetienne  -  19-08-2019 om 17:03

    Leuk artikel!

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws