Deze RS6 heeft een streepje voor op de rest

  • Owen
  • 20-05-2023 08:19
  • 156
  • 0

Deze RS6 heeft een streepje voor op de rest

Mansory staat eigenlijk al sinds jaar en dag synoniem voor extreme en agressieve bodykits. Waar Audi dacht dat ze met de RS6 C8 een agressief ogende wagen op de markt brachten, vonden ze het bij Mansory vast maar een mak lammetje.

En dat is te zien ook. Er zijn weinig onderdelen van de Audi die niet door de Duitse tuner onder handen zijn genomen. Een dubbele spoiler, een viertal vijfhoekige uitlaten, air ducts op de motorkap en een volledig vernieuwd bumperpakket rondom. Het geheel afgemaakt met een set flinke 22 inch velgen die de tuner zelf YN.5 heeft genoemd.

Of de tuner uit Brand, die al actief is sinds 1989 (!), de RS ook onder de motorkap onder handen genomen heeft is onduidelijk. Maar de enorme Mansory remmen doen vermoeden dat de V8 van deze Audi niet meer geheel standaard is. Voor de RS6 biedt Mansory een flinke motorische upgrade aan. Aan de 600 Audi-pk's worden nog eens 130 Mansory-pk's toegevoegd. Waardoor het totaal op een niet misselijke 730 pk komt te liggen. Daarbij tikt de RS6 ook de magische grens van 1000 Nm aan. Dit alles resulteert in een 0-100 sprint van slechts 3,2 seconden.

Met een laag hangend zonnetje op de parking van Schiphol wist spotter MosPos deze RS6 Mansory toch nog knap vast te leggen.

Deze RS6 heeft een streepje voor op de restKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel