Deze Lamborghini Veneno staat te koop

Deze Lamborghini Veneno staat te koop

Tegen de juiste prijs zullen alle dertien Veneno's van eigenaar kunnen wisselen, maar dit ene exemplaar staat op dit moment te stralen in Dubai om verkocht te worden.

De in 2013 onthulde Lamborghini Veneno is ineens weer ontiegelijk hip. Na jaren in een Zwitserse loods te hebben gestaan gaat het in twee tinten wit samengestelde exemplaar binnenkort geveild worden. Die witte Veneno is de enige in particulier bezit op onze site. Naast dat exemplaar is er eigenlijk maar één die ook nog regelmatig op de weg te zien is. Dat is een van de vier Veneno Coupé's, in het bezit van Kris Singh. Alle andere Veneno's maken maar zelden een publiekelijk entree. Bij de Dubaiaanse super- en hypercar dealer Alain Class Motors staat nu wel een heel zelden geziene Veneno Roadster te koop.

Volgens de website exclusivecarregistry.com kijken we naar de achtste, en dus een-na-laatste, Veneno gebouwd. Het is een auto waarvan, zoals van vrijwel alle Veneno's, erg weinig bekend is. Wat we wel weten van dit specifieke exemplaar is dat het de enige Veneno is met een volledig exterieur van carbon. Dit maakt hem hoogstwaarschijnlijk ook de duurst geleverde Veneno van allemaal, al weten we niets over het originele prijskaartje van dit apparaat. Naar het schijnt heeft deze auto enkele jaren niet zo ver van de Benelux doorgebracht, in het Duitse Frankfurt. Sinds pakweg een jaar staat de Veneno Roadster, met de status 'verkocht,' onder een doek in eerder genoemde Dubaiaanse dealer. Niemand mocht de auto zonder het doek zien tot gisteren ineens een video opdook van de vrouw die op bewonderenswaardige wijze alles voor elkaar krijgt; supercarblondie. In haar video kreeg ze zelfs de kans om even te rijden met de auto! Het zullen een paar van de eerste kilometers zijn geweest op de openbare weg voor deze auto. Hopelijk gaat de wagen de juiste eigenaar vinden en ergens op deze wereld nog veel meer kilometers maken. Helaas zijn we lang niet allemaal bevoorrecht om dit ding mee naar huis te nemen. Als we supercarblondie moeten geloven wil Alain Class een tenenkrommende 12 miljoen dollar voor de überzeldzame, en toch wel een van de meeste fascinerende Lamborghinis ooit, vangen. Voor ons Europeanen zegt de dollar niet zoveel dus heb ik hem even omgerekend naar euro's, en jawel, je gelooft het niet, ook in euro's is dit bedrag erg hoog; 10,7 miljoen euro! Dat is bijna vier miljoen bovenop het duurst te koop staande huis in Amsterdam! Mocht ik het geld hebben, zat ik nu al in het vliegtuig naar Dubai om hem op te halen. We hopen dat een rijke liefhebber datzelfde ook wil en gaat doen, want deze parel mag niet uit het oog verloren worden.

Deze Lamborghini Veneno staat te koop

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS D&A Crew  -  05-07-2019 om 22:50

    Ik bied € 10

  2. Profile pic
    NETHERLANDS Je zus  -  07-07-2019 om 17:50

  3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws