Deze Donkervoort viert de verjaardag van Joop Donkervoort

  • Ruud
  • 07-07-2020 12:31
  • 216
  • 0

Deze Donkervoort viert de verjaardag van Joop Donkervoort

Niet het eerste exemplaar op de site maar wel het eerste exemplaar met foto's tot in detail. De Donkervoort D8 GTO-JD70 is om de 70e verjaardag van deze autobouwer te eren. Dat doen ze met een gelimiteerde oplage van deze auto.

Deze auto werd vorige maand onthuld en zo snel kan het gaan. Al twee exemplaren werden er gespot van de eerste supersportauto die 2G trekt in bochten. Tweemaal je eigen lichaamsgewicht voelen als je volgas door een bocht stuurt. Hoe te gek is dat! Dat wordt overigens niet behaald met slicks die je op het circuit mag gebruiken. Zelfs in de standaardversie met voor de openbare weg bedoelde Nankang-banden is dit mogelijk.

De JD70 weegt minder dan 700 kilogram en wordt aangedreven door een verder geoptimaliseerde endurance-raceversie van de verbluffend sterke 2,5 liter vijfcilinder turbomotor van Audi Sport. De auto is niet exclusief voor het circuit bedoeld, maar is ontwikkeld met zowel de openbare weg als het circuit in gedachten.

Van de JD70 worden slechts zeventig exemplaren gebouwd, een voor elk jaar van Joops leven (tot nu toe). De eerste exemplaren zijn afgeleverd op 11 juni 2020.

De prijzen van de D8 GTO-JD70 beginnen bij €163.636,36 (exclusief belastingen).Deze Donkervoort viert de verjaardag van Joop Donkervoort

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag