Deze Belgische Bentley bevind zich ver van huis

  • Brecht
  • 01-06-2024 15:00
  • 169
  • 0

Deze Belgische Bentley bevind zich ver van huis

Dit mag dan misschien wel lijken op een gewone Bentayga, maar dat is het niet. Deze Bentley Bentayga is namelijk gelimiteerd tot 10 stuks en was oorspronkelijk voor de Belgische markt ontworpen. Dat dit exemplaar zich nu in Dubai bevind is dus wel bijzonder!

Als je in Dubai uniek wil zijn moet je geen Bentley Bentayga kopen. Een speciaaltje als dit heeft echter niemand anders daar. We kijken hier naar de Bentley Bentayga Belgian Equestrian Collection; een editie die samengesteld werd door een team bij Mulliner. Uniek aan deze editie zijn de 22 inch lichtmetalen velgen, interieur met de naam 'burnt oak' dat gecomplimenteerd wordt door mandarijnkleurige details en enkele logo's die aangeven welke editie dit is. De Belgian Equestrian Collection werd ontworpen ter ere van de springruiterwereld in België. De bruine leren en stoffen details in het interieur doen denken aan de vacht en zadel van een paard. Mulliner zegt dat het gaat om een van de meest milieuvriendelijke ontwerpen als het gaat om productiemethoden.

De editie werd onthuld op het Brusselse 'Stephex Masters'-event; een van de meest prestigieuze springruiterevenementen. Blijkbaar moet deze auto daar zijn opgevallen door iemand uit Dubai, want we zien daar nu opeens dit exemplaar op kenteken staan. Spotter linz3r_92 heeft daarmee een unieke spot te pakken, die daar zeldzamer is dan een Bugatti of een Koenigsegg!

Deze Belgische Bentley bevind zich ver van huisKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel