De youngtimer die langzaam uit het straatbeeld verdwijnt

  • Jelle
  • 15-05-2023 20:15
  • 175
  • 1

De youngtimer die langzaam uit het straatbeeld verdwijnt

We zien de spotwaardige youngtimers steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. Gelukkig verschijnt er af en toe weer een pareltje op de site, waaronder deze Audi RS6.

Als je aan de huidige generatie vraagt wat ze weten over de Audi RS6 noemen ze gauw een aantal namen van influencers of YouTubers op.
Vandaag gaan we even terug in de tijd, naar mei 2002 om precies te zijn. Toen werd de eerste generatie van de Audi RS6 gepresenteerd aan de wereld. Audi bracht het model uit als stationwagen, maar ook als sedan. De auto is voorzien van een 4,2 L V8 Biturbo motor met 450 PK, in 2002 was dat behoorlijk wat vermogen. Daarmee was hij krachtiger dan de E39 M5 en de E55 AMG. In Nederland zien we de RS6 van de C5 generatie bijna niet meer, wat ik persoonlijk best zonde vind, want ik heb een zwak voor snelle youngtimers.
Eind 2004 verscheen Audi nog met een speciale versie van de RS6, de Audi RS6 Plus. Deze was alleen leverbaar in de Avant uitvoering en alleen te verkrijgen bij de Audi dealer in Europa. Door wat aanpassingen in de software van de motor steeg het vermogen naar 480 PK.

Spotter jeppiecarspotter kwam deze originele Nederlandse RS6 tegen in het centrum van Zaandam. De Audi is inmiddels alweer een aantal sets velgen verder, maar staat nu weer op een set zwarte velgen. Leuk detail, de auto heeft nog steeds het stuurslot wat gebruikt wordt.

De youngtimer die langzaam uit het straatbeeld verdwijntKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel