De vrouwelijke spotter

De vrouwelijke spotter

Wie aan dure, dikke auto's denkt, denkt aan mannen. De ultieme jongensdroom is een dure sportwagen voor de deur. Goede looks, een dik geluid en veel pk's onder de motorkap. Dit zijn een paar eisen die een man aan zijn droomwagen stelt. Vrouwen denken daar niet aan. Als de auto maar een leuk kleurtje heeft en genoeg opbergvakjes heeft. Voor mij houdt het niet op bij de kleur en de opbergvakjes. Voor mij tellen de looks, het aantal pk's en het geluid ook mee.

Als klein meisje heb ik een keer mee mogen rijden in een Porsche. Ik stond vooraan toen de buurman vroeg wie er een stukje mee wilde rijden. Belangstelling voor auto's had ik al en vanaf dat moment werd het alleen nog maar erger. Bij elke dikke wagen die voorbij kwam op de snelweg draaide mijn hoofd mee.

De eerste keer in Monaco keek ik, samen met mijn vader, mijn ogen uit. We liepen door de smalle straatjes en ineens stonden we voor de werkplaats van Ferrari . De vraag van mijn vader om even naar binnen te gaan was overbodig. Ik stond al lang binnen om al het moois om mij heen te bewonderen.

Een paar jaar later kwam ik er achter dat niet alleen in Monaco veel dikke wagens rond rijden. Ook Londen, Nurburg, Dusseldorf, Geneve, Knokke en Amsterdam hebben heel wat te bieden op dat gebied. Zo stond ik in Amsterdam ineens naast een Aston Martin Vanquish en een paar straten verder op liep ik tegen een Lamborghini Gallardo aan.
De eerste keer in Nurburg leverde een paar leuke momenten op. Op het moment dat we over wilde steken kwam er een stoet M3'tjes aangereden. Na de laatste wilde we dan eindelijk oversteken. Tot ik uit het niets een grommend geluid hoorde. Binnen een halve minuut reed er een Maserati MC12 voorbij. Na een moment van verbijstering zijn we er snel achteraan gegaan om dit monster eens van dichtbij te bewonderen.Een paar dagen later besloten we om weer een kijkje te nemen bij de Nordschleiffe. Al snel zag ik een Porsche Carrera RS op nederlands kenteken rijden en dacht; daar zou ik wel een rondje in mee willen rijden over het circuit. Voordat ik het wist had de vraag 'mag ik een rondje mee rijden' mijn mond al verlaten. Of het kwam doordat ik een vrouw ben en die dag een rokje aan had, ik weet het niet. Maar de eigenaar zei; ja dat is goed, stap maar in. Tien minuten later scheurde ik met 250 km p/u over de ring.


Een jaar later was ik weer terug in Nurburg. Samen met een groep jongens stond ik te kijken naar een Ferrari F430 Spider toen de eigenaar aan mij vroeg of ik er even in wilde zitten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Één van de jongens merkte op dat ik er alleen maar in mocht zitten omdat ik een meisje ben. Tsja, dat is één van de voordelen die je als vrouw hebt.
De mensen in mijn omgeving weten inmiddels dat ze soms op mij moeten wachten. Dan roep ik ineens: Oh, ff een auto platen! Achter mij hoor ik dan vaak een zucht en wat gemopper. Andere mensen kijken raar op als ik een foto sta te maken en mannen vragen wel eens of ik weet wat voor auto het is. Als ik dan het goede antwoord geef zijn ze vaak verrast.

Er zijn vast meer vrouwen die, net als ik, gek zijn van auto's.
De vraag is alleen: Dames, waar zijn jullie????


AnnemiekeReageer!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Anne aka Mopfie  -  06-12-2007 om 13:46

  Nou...
  HIERZO! =D

 2. Profile pic
  bugattifan17  -  27-12-2007 om 11:08

  jo het is wel grappig dat vrouwen ook spotten

 3. Profile pic
  lopper  -  09-11-2009 om 17:48

  in de maserati zit de stig volgen mij

 4. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws