De stekker gaat eruit voor de Mercedes-AMG SL 65

De stekker gaat eruit voor de Mercedes-AMG SL 65

Helaas voor al onze cilinderminnende vrienden: betrouwbare bronnen binnen Mercedes-AMG melden dat de productie van de SL 65 wordt gestaakt. Is dit het begin van het einde voor de welbekende 6,0-liter V12 van AMG?

Het antwoord daarop is een ja en een nee. In het verleden heeft AMG-baas Tobias Moers zich al eens pessimistisch uitgelaten over de toekomst van de V12 voor AMG, maar stelde vervolgens wel dat de V12 vanwege zijn rustgevende, overvloedige karakter voort zal leven in de Maybach-modellen. Hoe dan ook, de volgende generatie SL zal niet meer leverbaar worden met een V12. Als verwijzing naar het verleden komt er wel weer een SL 73, maar dan met een hybride V8, naar verluidt goed voor meer dan 800 pk.

Jazeker, het is jammer van de V12. Ik denk zelf dat een dergelijke motor namelijk prima past bij de natuur van de SL. Toch is het in ieder geval een geruststellende gedachte dat Mercedes blijkbaar nog een plek ziet voor de SL tussen de AMG GT Roadster en de S-klasse Cabriolet in. Het zou namelijk erg zonde zijn als een dergelijk icoon zomaar gereduceerd wordt tot de geschiedenisboeken. Naar verwachting verschijnt de nieuwe SL in 2019/2020 ten tonele. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

De stekker gaat eruit voor de Mercedes-AMG SL 65

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws