De nieuwe Pagani Imola van 5 miljoen is al uitverkocht

De nieuwe Pagani Imola van 5 miljoen is al uitverkocht

De Imola is het meest spectaculaire voertuig dat door Pagani geproduceerd werd. Deze Italiaanse autobouwer maakt eens in de zoveel tijd een speciale serie naar de wensen van zijn klanten en de Pagani Imola is er daar één van. Voor de liefhebbers van Pagani is er slecht nieuws want er worden slechts vijf exemplaren gemaakt en die zijn allemaal al uitverkocht. Prijskaartje? 5 miljoen euro, exclusief belastingen.


Straatlegaal
De nieuwe Pagani Imola werd vernoemd naar het Imola-circuit in Bologna Italië, waar de auto ook ontwikkeld werd. Een groot deel van de ontwikkeling vond plaats op de Formule 1-baan, maar toch is deze hypercar straatlegaal.
Tijdens de ontwikkeling legde de Pagani Imola maar liefst 16.000 kilometer af op het racecircuit. Dit staat gelijk aan drie keer de afstand die wordt afgelegd op de 24 Uursrace van Le Mans.

Aerodynamische elementen
Pagani omschrijft deze sportwagen als een rijdend laboratorium waarop verschillende aerodynamische uitvindingen getest worden. Men spreekt van een grote technologische vooruitgang. Deze auto laat zien wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk gaat zijn. Zo zien we een gigantische spoiler, vinnen, beweegbare winglets en deflectors. De schokdempers worden elektronisch geregeld en staan onderling in verbinding met elkaar.

De wagen ziet er niet echt elegant uit en dat geeft Pagani zelf ook toe. Het is vooral een efficiënte auto. De toevoegingen zorgen niet voor een verbetering van het ontwerp, maar het rijgemak en de veiligheid gaan er wel op vooruit. Dit model neemt de actieve aerodynamica van de Huayra over, maar met een aangepaste onderstelgeometrie waardoor hij minder in- en uit zou veren tijdens het remmen en accelereren.

Kracht en snelheid

Net zoals de Huayra draait de Imola op een Mercedes AMG V12 motor. Deze supercar is goed voor 827 pk en 1100 Nm met een leeggewicht van 1245 kg. Dit lage gewicht is te wijten aan het materiaal van de monocoque en de carrosserieplaten die volledig uit koolstofvezel werden opgetrokken. Daarnaast werd er een nieuwe lak-methode toegepast waardoor er nog eens 5 kg bespaard werd.

Pagani heeft niet de moeite gedaan om de officiële versnellingstijd vast te leggen of de topsnelheid van de Imola te testen: ‘Het kost waarschijnlijk niet meer dan 3,0 seconden om van 0-60 mph te gaan en de topsnelheid zal tegen de 200 mph liggen’.

Deze excentrieke auto zul je niet snel op de openbare weg kunnen spotten. Liefhebbers die de Pagani Imola willen aanschaffen, zullen moeten wachten op een volgende versie. Voor de meesten onder ons is het echter onmogelijk om een flink dure sportauto aan te schaffen. Bij enkele online casino’s kun je echter wel een sportauto winnen. Kijk hier voor een overzicht van zulke websites.

De nieuwe Pagani Imola van 5 miljoen is al uitverkocht

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS Divo  -  09-03-2020 om 18:11

  Hahaha smooth sponsor message

 2. Profile pic
  NETHERLANDS jasper1  -  09-03-2020 om 22:27

  Apart om hier goksites te promoten.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws