De nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaal

De nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaal

De nieuwe Jaguar F-TYPE belichaamt het sportieve Jaguar-DNA als geen ander. De tweezits sportauto biedt de perfecte balans tussen rijdynamiek en krachtig design. Het vernieuwde interieur kenmerkt zich door luxere materialen, een verbeterd infotainmentsysteem en subtiele details.

Jaguar laat op een subtiele manier het veelgeprezen design van de F-TYPE nog beter tot zijn recht komen. Scherp gesneden Pixel-LED-koplampen met nieuwe lichtsignatuur, dynamische knipperlichten en de nieuwe schelpvormige ‘clamshell’-motorkap accentueren de breedte van de Jaguar F-TYPE. De motorkap is geïnspireerd op die van legendarische Jaguar-modellen als de C- en D-type.

De breedte wordt extra benadrukt door de nieuw ontworpen voorbumper en de grotere grille. Aan de achterzijde vallen de nieuwe, getailleerde LED-achterlichten op, die geïnspireerd zijn op die van Jaguars sportieve SUV, de I-PACE. De LED-achterlichten onderscheiden zich met een subtiel monogram-patroon en sierlijke lijnen.

Het motorengamma bestaat uit krachtige vier- en achtcilinder benzinemotoren, die gekoppeld zijn aan een automatische achttraps Quickshift-transmissie. Via de schakelpeddels achter het stuur kan de bestuurder razendsnel het schakelgedrag van de transmissie beïnvloeden. De nieuwe Jaguar F-TYPE is uitgerust met een 300 pk sterke vier-in-lijn benzinemotor of een 5,0-liter supercharged V8 met 450 pk)of zelfs 575 pk. De nieuwe 450 pk sterke supercharged V8 levert maar liefst 580 Nm koppel bij 2.500 t.p.m. De nieuwste versie is leverbaar met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Beide versies accelereren in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 285 km/u.

Het vermogen van de F-TYPE R steeg naar maar liefst 575 pk)en 700 Nm koppel (550 pk en 680 Nm), terwijl de optimale grip en dagelijkse bruikbaarheid behouden is. Dat is mede te danken aan de Intelligent Driveline Dynamics (IDD) van Jaguar. Dat past zich volledig aan de omstandigheden op de weg aan en verdeelt automatisch het vermogen tussen de voor- en achteras. De krachtigste versie accelereert in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 300 km/u.

De nieuwe Jaguar F-TYPE is vanaf nu te bestellen en zal volgend jaar geleverd gaan worden.

De nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaalDe nieuwe Jaguar F-TYPE is het weer helemaal

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws