De nieuwe BMW M5 Touring zonder V10 staat te trappelen achter de coulissen

  • Thom
  • 12-08-2023 12:00
  • 1007
  • 0

De nieuwe BMW M5 Touring zonder V10 staat te trappelen achter de coulissen

De spotter omschrijft deze auto perfect; het is de BMW station die we allemaal willen, zonder de lelijke M3 neus en met extra veel ruimte! Eindelijk komt er weer een nieuwe M5 Touring!

Nadat de E61 Touring mét V10 motor uit de running was gegaan, was het lastig om aan een vlotte BMW station te komen. Ja, je kon altijd wel bij Alpina shoppen voor een B5 of D5 maar een échte volledige M (naast de M550i/M550d) was er niet. De Duitsers besloten om van de F10 en F90 generaties M5 geen Touring versie van te maken. De liefhebber van de snelle Bimmer kan opgelucht adem halen want we zien nu de eerste nieuwe M5 stationwagen op de website verschijnen! Het zal nog even duren voordat we auto's zonder de camouflage folie gaan zien maar dat ze er druk mee bezig zijn is al heel positief! Eindelijk een directe concurrent voor de AMG E63 S Estate en koploper van het segment de Audi RS6 Avant.

Waar de vorige M5 Touring dus tien cilinders aan boord had moeten we het met deze nieuwe generatie doen met twee stuks minder. Een lekkere V8 met behulp van een elektromotor, uiteraard dezelfde setup als de sedan M5. Dit zal voor véél vermogen gaan zorgen maar omdat het dus een plug-in hybride zal gaan worden zal het een zware jongen worden. Een lichtgewicht M5 Touring kun je dus wel vergeten maar het feit dat er wel een V8 voorin ligt zorgt voor genoeg blije gezichten.

De nieuwe BMW M5 Touring zonder V10 staat te trappelen achter de coulissenKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag