De meeste extreme Audi R8 werd gespot in Nederland

  • Ruud
  • 08-11-2023 12:41
  • 982
  • 0

De meeste extreme Audi R8 werd gespot in Nederland

Wanneer men deze auto ziet, moeten de tranen in de ogen schieten van iedere autoliefhebber. Deze auto is alweer een voorbode van de grimmige toekomst van de verbrandingsmotor. Het is de allerlaatste R8 die gebouwd wordt, waarna het R8-programma na 17 jaar volledig stopgezet wordt. Audi introduceert ook steeds meer elektrische auto's, waardoor een groter deel van hun aanbod aan verbrandingsmotoren geleidelijk wordt afgeschaft. Wat een ramp!

We schreven het al eerder, we ontkomen er niet aan maar er gaat niets boven een V10 motor. Het gaat echter nog even duren voor we echt geen verbrandingsmotoren op straat zien. Het tijdperk van de verbrandingsmotor is geteld. Steeds meer elektrische auto’s nemen de plaats in van hun tegenhangers met verbranding, en sommige van deze voertuigen worden volledig uit het aanbod verwijderd, zoals deze iconische en verbluffende Audi R8 V10 GT RWD. Audi dumpte de Quattro aandrijving om dit de meest pure en extreme R8 ooit te maken.

Twaalf jaar na het debuut van de eerste Audi R8 GT brengt Audi Sport GmbH de tweede editie uit van deze exclusieve supersportwagen: de nieuwe Audi R8 Coupé V10 GT RWD. Het vermogen van de 5,2-liter V10-motor met natuurlijke aanzuiging is gestegen tot 620 pk, waardoor het de krachtigste versie met achterwielaandrijving in de geschiedenis van het merk is. Dankzij een nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling voor sneller schakelen en de nieuwe rijmodus ‘Torque Rear’ kan de bestuurder het niveau van ESC-ondersteuning kiezen. Dit maakt gecontroleerd en nauwkeurig oversturen mogelijk. Het zeventraps instelbare koppel achteraan kan worden aangepast met de knop op het stuur. Er zijn wereldwijd slechts 333 exemplaren van de nieuwe R8 GT geproduceerd en hier zien we nummer 64! Nieuwe en exclusieve exterieur- en interieurkenmerken zijn een eerbetoon aan de eerste generatie van de R8 GT, waaronder doorlopende nummering, speciale lichtmetalen velgen en een interieurcombinatie van zwart en rood.


De meeste extreme Audi R8 werd gespot in NederlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel