De Maybach 62S

De Maybach 62S

Het nieuwe vlaggenschip van Maybach is de 62 S. De ingenieurs in Sindelfingen hebben hiermee een superluxe auto gebouwd die aan alle eisen van de veeleisende chauffeur voldoet. Hij is snel en luxe. Zo zegt ook Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de sjeik van het rijke emiraat Dubai. Voor hem is luxe een van de belangrijkste dingen in zijn levensstijl.

De "S" staat voor Special, en dat is deze Maybach zeker. Het is een nieuwe dimensie in autorijdcomfort, en al helemaal voor de passagiers die zeer ruim zitten op de achterste zetels. En het is niet alleen de extra luxe die deze Maybach zo speciaal maakt. Hij is ook voorzien van genoeg kracht. Een dikke V12 bi-turbo motor met 450kw/612 pk zorgt ervoor dat deze enorme limousine in slechts 5.2 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert! De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.In tegenstelling tot de wat sportiever afgestelde 57 S is de 62 S wat comfortabeler afgesteld. Hiervoor is gekozen omdat de 57 S meer een auto is waarin je zelf rijdt, en de 62 S de auto is waarin je gereden wordt.
Dit is goed gelukt, het chassis is sportiever afgesteld dan de 62, maar is zeker nog comfortabel genoeg om achterin een krantje te lezen met een glaasje champagne.Uiteraard zijn er niet alleen motorische verschillen maar ook uiterlijke. De 62 S heeft een kleine verandering gekregen aan het front met een iets gewijzigde grille en koplampen. Ook staat de "S" op speciale 20 inch spaakvelgen.
Verder is de 62 S net als de kleinere 57 S leverbaar in speciale zwarte of zilveren two-tone lak die exclusief voorbehouden zijn aan de "S" modellen. Tevens kunnen klanten nu ook kiezen voor een speciale witte kleur.
En natuurlijk valt de "S" versie op door de uitlaten die goed zichtbaar zijn aan de achterkant.Verder is natuurlijk ook het interieur aangepakt om het een exclusieve uitstraling te geven. De pianolak en het carbon geven een exclusieve uitstraling net als de nieuw ontworpen lederen zetels maken het interieur compleet.

Reageer!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Faab_E  -  26-07-2008 om 14:23

    Leuk bootje....

  2. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws