De Lexus LC 500 Structural Blue Edition heeft een apart interieur

De Lexus LC 500 Structural Blue Edition heeft een apart interieur

Het merk Lexus is in de loop der jaren radicaal van koers veranderd. Waar de designs eerst nog zakelijk, behoudend en -het moet gezegd worden- ronduit saai waren, barsten ze nu van de scherpe lijnen en extravagante details. De eigenaar van dit exemplaar besloot het ‘extravagante’ nog wat extra kracht bij te zetten met de samenstelling van zijn interieur!

De eigenaar heeft deze samenstelling niet zelf bedacht. Nee, het kleurenpalet komt nota bene uit de koker van Lexus zelf! Dit interieur is standaard als je opteert voor de zogeheten ‘Structural Blue Edition’ van de LC. De kleur blauw is zeker structureel terug te vinden op deze in beperkte oplage (hoeveel exemplaren vertelt Lexus niet) geproduceerde editie.

De kleur van het exterieur heet, niet geheel verassend, Structural Blue en vindt zijn inspiratie in de vlindersoort 'Morpho menelaus'. Om de schitterende kleur blauw die deze vlinder kenmerkt na te bootsen heeft Lexus de LC voorzien van maar liefst 7 laklagen, waardoor de intensiteit van de kleur met de mate van lichtinval lijkt te veranderen. Dit is een behoorlijk arbeidsintensief proces waarvan we het resultaat op deze spot niet echt goed kunnen beoordelen. De eigenaar mag eerst wel even langs de wasstraat…

Goed, dit was even een zijspoor, wat in eerste instantie opviel was dus het interieur. De kleur die we terugvinden op de hemel, het gehele dashboard en een deel van de stoelen heet ‘Breezy Blue’ en op een aantal plekken in het interieur zijn oranje accenten aangebracht. De zittingen van de stoelen zijn wit en om daarmee een passend contrast te vormen is een deel van het binnenste voorzien van witte stiksels. Spraakmakend is het zeker, maar mooi…. Wat vinden jullie?

De Lexus LC 500 Structural Blue Edition heeft een apart interieur

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws