De koning is terug: ABT Audi RS6-R

De koning is terug: ABT Audi RS6-R

In navolging van de Audi RS7-R! De Audi RS6-R! Ook gelimiteerd tot 125 exemplaren en met 740 pk geen auto om zomaar aan de buurvrouw mee te geven. Of wel?

Het mag duidelijk zijn. ABT laat er geen gras over groeien en maakt de RS6 Avant C8 extremer dan ooit. Het vermogen is dus met 140 pk en 120 Nm aan koppel gestegen en dat is terug te zien in de cijfers. Of je het echt zal voelen is de vraag. De RS6-R doet nu de 0-100 km/u sprint in 3,2 seconden! Dat enorme vermogen wordt onder andere mogelijk gemaakt door nieuwe turbo’s, een nieuwe intercooler en uitlaatsysteem en software-tuning.

Optische zien we ook een aantal aardige aanpassingen. Wat te denken van die enorme carbon fiber voorsplitter onder de voorbumper. Aan de zijkanten van die voorbumper zien we canards zitten. Die zorgen voor meer druk op de vooras bij hogere snelheden. Achter de voorwielen zien we bij de luchtuitlaten van de wielkasten nog meer carbon fiber zitten. Nog niet genoeg? De spiegelkappen en side-skirts zijn ook in carbon fiber uitgevoerd en uiteraard mag een dikke diffuser niet ontbreken. Laten we bovenal het subtiele spoilertje aan de achterkant ook niet vergeten.

De koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-RDe koning is terug: ABT Audi RS6-R

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws