De geschiedenis van Porsche in 2 auto's

  • Andele
  • 14-02-2024 20:00
  • 147
  • 2

De geschiedenis van Porsche in 2 auto's

We zien hier twee prachtige auto's gemaakt door geweldige ontwerpers: Ferry Porsche en Michael Mauer. >We plaatsen nogmaals dit artikel aangezien het vorige artikel incompleet was<

We zien hier de eerste productieauto van Porsche en een model van de nieuwste generatie. De Porsche 356 NO. 1 werd in 1948 ontworpen door de zoon van Ferdinand Porsche, Ferry Porsche. Dit deed hij samen met Erwin Komenda in de Oostenrijkse plaats Gmünd, hier was Ferdinand Porsche in de Tweede Wereldoorlog naar verhuisd. Tot 1950 werden de auto's geproduceerd in Gmünd, waarna de productie verplaatst werd naar Stuttgart waar tot 1965 dit model geproduceerd zou worden. Er zit ook een verschil in deze exemplaren, die uit Gmünd werden van aluminium gemaakt en in Stuttgart werd gebruikgemaakt van metaal. De exemplaren gemaakt in Gmünd worden daarom de Porsche 356 NO. 1 genoemd, hiervan zijn 4854 exemplaren geproduceerd. Met de auto's uit Stuttgart komen we op een totaal van 76.313 exemplaren. Deze varieerde ook nog in cilinderinhoud, dit exemplaar is redelijk laat gebouwd en heeft dus een inhoud van 1,6 liter.

Naast de 356 zien we een model uit de nieuwste generatie Porsches ontworpen door Michael Mauer. Hij is al twintig jaar de trouwe ontwerper van de Porsche modellen. Tegenwoordig kijken we vaak naar pk's, waar deze Porsche er genoeg van heeft, maar dat doet er in dit geval niet echt toe. Beide auto's zijn allebei prachtig en een onderdeel van de geschiedenis van Porsche en het is daarom ook een heel mooi gezicht om ze zo naast elkaar te zien!
De geschiedenis van Porsche in 2 auto'sKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel