De fantastische spots van mijn zomervakantie 2023

  • Kjeld
  • 06-09-2023 11:00
  • 294
  • 7

De fantastische spots van mijn zomervakantie 2023

Neem het leven, en dit artikel, allemaal niet te serieus, het is allemaal grappend bedoeld :)

Net als mijn zeer geëerde collega Thom ben ik dit jaar naar verre oorden op vakantie geweest. Oostenrijk, specifiek de Hallein/Kuchl regio, hemelsbreed gezien net geen 15 kilometer ten zuiden van Salzburg. Ook ik heb binnen de twee weken dat ik daar was wat absoluut gestoorde auto's op de foto weten te krijgen, want ja, met zoveel kilometer Autobahn en de Oostenrijkse bergwegen die gemaakt lijken voor supercars zou het bijna moeilijk moeten zijn om niet een prachtig rijtje van de meest exotische supercars op mijn pagina te hebben. Laten we eens gaan kijken.

Het begon op dag 1, een dag gevuld met lange kilometers Autobahn. Ik had veel leuke auto's onderweg gezien, maar aangezien zowel ik als die wagens reden is het moeilijk om nou bepaald goede foto's te krijgen. Gelukkig was er bij een Serways in de buurt van het kleine stadje Rösrath de eerste spot, een BMW M3 E93 Cabriolet. Een heel gedeelte van de parkeerplaats leek gereserveerd te zijn voor Nederlanders, waaronder wij, maar deze BMW was wel de ware highlight. Als laatste generatie M3 met V8 en laatste M3 Coupé/Cabriolet is dit natuurlijk een fantastische spot. Met zijn 420 PK, 0-100 tijd van 5,3 seconden en topsnelheid van 250 KM/U is dit een ultieme Autobahn cruiser (nope, kan geen betere bedenken, zeker geen 635 PK M5s of 621 PK RS6'en) Zeker omdat deze auto extreem zeldzaam is, er zijn maar 65 985 M3s van deze generatie, en dat telt de coupé en sedan mee waar er meer van gemaakt zijn! Absoluut gestoord om zo te zien dus!
De fantastische spots van mijn zomervakantie 2023Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Toen bleef het een tijdje stil (voor zo'n anderhalve week uche uche) maar die stilte werd rijkelijk beloond toen ik in het kleine dorpje Oberalm, net buiten het lokale pizzarestaurant, de ultieme supercar zag: De Maserati GranTurismo. Negeer even dat de naam Grand Tourer betekent, dit is 100% een echte rauwe supercar. Wat het sowieso is, is een werkelijk prachtige auto, zeker in deze standaarduitvoering waar totaal niets is aan aangepast. Dit was een werkelijke topspot, want de GranTurismo is nog zeldzamer dan de al zeldzame M3! Er zijn namelijk maar 28 805 GranTurismo coupé's gemaakt! Hoe speciaal is dat?! Absoluut gestoord om die auto zo te zien, ik viel bijna flauw
De fantastische spots van mijn zomervakantie 2023Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

En dat was het. Dus ja, een gigantisch lange lijst met superzeldzame supercars die zich allemaal in de Alpen bevonden. Uiteindelijk reden we laat 's nachts naar huis door een onweersstorm van code rood, dus toen waren er geen echte fotomomenten (alhoewel ik mijn best heb gedaan, mijn camera is nog steeds wazig). Simpelweg fantastisch om zulke spots op mijn vakantie te maken, want dit soort auto's zou je nooit ooit in Nederland zien. Bedankt voor het lezen van mijn vakantieverslag. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de fantastische wagens (en hopelijk ook wat gelachen), en dan zie ik jullie de volgende keer!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag