De eerste Audi RS4 Avant voor de Benelux is een feit

De eerste Audi RS4 Avant voor de Benelux is een feit

Iemand in België is heel blij gemaakt gisteren door Sinterklaas. Op 5 december werd namelijk de eerste Audi RS4 Avant B9 gespot voor de Benelux.

De Audi RS4 Avant is nog niet zo heel lang onder ons. Op de IAA in Frankfurt beleefde hij zijn publieksdebuut. Grootste minpunt is natuurlijk het verliezen van die heerlijk klinkende V8, maar ook Audi moet mee met zijn tijd. Uiteraard wordt deze RS4 door dezelfde krachtbron als de RS5 aangedreven. Dat betekent dat de 2,9-liter biturbo V6, ook terug te vinden in de nieuwe Panamera, goed is voor 450 pk en 600 Nm. Vol op het gas zou je in 4,1 seconden aan 100 km/u moeten staan en toppen bij 250 km/u. Tenzij je natuurlijk opteert voor het RS Dynamic Package en zijn tot 280 km/u verhoogde limiet.

De RS4 is optioneel ook leverbaar met een sportdifferentieel. Driften zal nog steeds niet echt makkelijk gaan want daar steekt het Quattro systeem een klein stokje voor. Optisch zit de RS4 ieder geval prima in elkaar. Geen zorgen dat je gezien zal worden als normale A4. De opgeklopte kasten en dikkere bumpers zorgen daar wel voor.

De eerste Audi RS4 Avant voor de Benelux is een feit

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws