De Aston Martin Rapide is de gezinsauto die je wil hebben!

De Aston Martin Rapide is de gezinsauto die je wil hebben!

Oké, een beetje te optimistisch misschien maar in theorie zou het kunnen. De Rapide is één van de auto’s uit de stallen van een exclusieve fabrikant die wat praktischer in alledaags gebruik zou moeten zijn. Of hij daadwerkelijk praktisch is valt te betwijfelen maar wat mij betreft is het sowieso de mooiste van het stel!

Meerdere merken hebben een gooi gedaan naar het combineren van praktische bruikbaarheid en sportiviteit. Porsche is vandaag de dag het meest succesvol gebleken met de Panamera. De Ferrari FF en GTC4Lusso zou je ook nog mee kunnen tellen maar deze zijn natuurlijk zichtbaar minder praktisch als de Panamera en Rapide. Met de Panamera zou je prima op vakantie kunnen met de auto vol maar de Rapide blijft wat dat betreft toch net iets meer sportief dan praktisch. Ja er is plek voor vier en je hebt een achterbak om vol te plempen met tassen. Maar met vier volwassenen in de Rapide gaat hem al niet worden aangezien de ruimte achterin nog aardig beperkt is. Heb je twee kinderen achterin dan gaat het uiteraard prima. Maar moet je bagage vervoeren dan gaat het weer fout want de achterbak is niet bepaald ruim. Wellicht dat je een paar sporttassen achterin kunt proppen en de klep hard dicht kan slaan maar een groot succes word het nooit.

Toch heeft de Rapide een lichte voorkeur wat mij betreft. De voornaamste reden is die waanzinnig lekker klinkende V12 in het vooronder. Er gaat voor mij weinig boven de koude start van deze motor wanneer deze met een onheilspellende brul ontwaakt. Een andere reden is het design. De auto toont op het eerste aanzicht weinig verschil met zijn tweedeurs variant en zo is de auto ook ontworpen. Het is gewoon een DB9 met vier deuren. En aangezien de DB9 en afgeleide varianten bijzonder chique zijn vormgegeven mag het geen wonder heten dat de Rapide ook een waanzinnig mooie verschijning is. En dan is de auto maar iets minder praktisch. Ik zit toch achter het stuur en de mensen achterin hebben pech. Voor zover je het pech kunt noemen wanneer je je in zo’n auto bevindt.
De Aston Martin Rapide is de gezinsauto die je wil hebben!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Lotecc  -  10-07-2018 om 15:24

  Nou nee,volgens mij zit je achterin niet zo lekker met die schuine daklijn

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  11-07-2018 om 00:15

  Ik vind deze van voren weinig lijken op de DB9, hij is nogal slecht gevormd aan de voorzijde, vandaar dat het geen succes is geworden.

 3. Profile pic
  Menno  -  19-07-2018 om 00:13

  Voor vier volwassenen is het verrassend genoeg goed toeven in de Rapide. 1.90 meter lengte is geen probleem voor comfortabele zit. En dat terwijl de lijnen niet veel lijken af te wijken van die van de DB9, die niet zo veel ruimte op achterstoelen heeft, zoals een 2+2 betaamt. Probeer alleen niet met vijf personen in een Rapide te gaan zitten.

 4. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws