De ABT Legacy Edition is een eerbetoon aan de V8

  • Brecht
  • 30-05-2024 10:00
  • 143
  • 4

De ABT Legacy Edition is een eerbetoon aan de V8

Als we denken aan Audi denken we al gauw aan de RS6. Een station die voor een korte tijd een V10 had, maar nu vooral bekend staat om zijn krachtige V8. Toch zien we dat bij veel sportieve auto's de V8 ingewisseld wordt voor een kleiner blok. Deze Legacy Edition is een ode aan de historie van de RS6 met een hoop gave toevoegingen!

Tuningbedrijf ABT durft het eerlijk toe te geven: de tijd van de V8 komt aan zijn einde. Deze periode kunnen ze echter niet afsluiten zonder een extreme variant te maken van de welbekende C8 RS6. De ingenieurs bij het bedrijf hebben het standaard vermogen van 630 pk opgeschroefd naar 760 pk. Dit is onder andere bereikt door middel van ABT turbo's en een volledig vernieuwd motormanagement systeem. Door het verbeteren van de inlaten in de voorbumper is de luchtstroom naar de motor verbeterd om dit vermogen mogelijk te maken. De 0-100 km/u is van een al indrukwekkende 3,6 seconden verbeterd naar een tijd van 3,1 seconden. Dit zijn tijden waar zelfs de meeste supercar eigenaren bang voor zijn!

Bij ABT houdt het natuurlijk niet op na enkel wat onderhuidse tuning. Vooral speciale edities als deze krijgen een hoop extra toegevoegd detail mee. De Legacy Edition is voorzien van een carbon insert in de motorkap; een detail dat uniek is voor dit model. Verder zijn uiteraard de bumpers zowel voor als achter een stuk agressiever gemaakt, zodat de looks van de auto matchen met de performance.

Met een gelimiteerde hoeveelheid van 200 stuks is deze Audi ABT RS6 Avant C8 Legacy Edition een bijzondere verschijning die veel spotters wel een keer voor de lens zouden willen krijgen. Spotter JeffreydeRuiter was dit keer de gelukkige die dit nieuwe Nederlandse exemplaar wist vast te leggen, met prachtige foto's als gevolg!

De ABT Legacy Edition is een eerbetoon aan de V8Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel