De 812 Superfast die Ferrari woest maakt; dit is 'm

De 812 Superfast die Ferrari woest maakt; dit is 'm

Mocht je je naast auto's ook interesseren in de wereld van de designerkleding dan gaat er misschien een belletje rinkelen. Deze in het oog springende Ferrari 812 Superfast is eigendom van kledingmaker Philipp Plein. Tegen betaling van soms één en soms maar liefst vijf ruggen loop je rond in een van zijn stukken, ook financier je Philipp's droomleven. Daar is Ferrari alleen niet blij mee.

De in Zwitserland woonachtige Duitser nam onlangs zijn vierde gloednieuwe Ferrari van het afgelopen decennium in ontvangst om de rest van zijn collectie te vergezellen. Zijn collectie is met op zijn minst meerdere Rolls-Royces en Bentleys, een Lamborghini Urus en deze Ferrari 812 een typische verzameling voor de soort persoon. Op Instagram heeft meneer naast het befaamde blauwe vinkje ook 1,8 miljoen volgers, en voor het oog van die volgers plaatste Philipp een paar kiekjes van zijn 812 Superfast in een groene kleur waarvan we de naam niet met zekerheid kunnen identificeren. Plein mikte een stel schaars geklede dames en een paar met de kleur van de auto matchende schoenen, geen toeval wanneer je je eigen kledingproducent bent, op zijn 812, en toen had hij Ferrari goed over de zeik. Het kantoor in Maranello pikte deze berichten op en zij zagen er kwaad in. In hun woede stuurden ze Fabrizio Sanna op de machteloze trouwe klant af. Deze Fabrizio wist te melden dat Ferrari niet geassocieerd wenst te worden met vrouwen en schoenen en dat, als ik het goed begrijp, het Ferrari logo niet zomaar lukraak op het web mag verschijnen omdat Ferrari hier rechten over bezit. Dit zou dus ook betekenen dat er op Autogespot 109.791 in feite illegale spots staan te pronken. Waar menig ander automerk een situatie als dit niet eens aan zou merken als schadelijk heeft Ferrari met zijn eigenwijze manier van doen de boel direct op stelten gezet door een melding te maken bij de rechtbank en door Philipp te sommeren de foto's en video's binnen 48 uur te verwijderen.

De 812 Superfast die Ferrari woest maakt; dit is 'm
Ferrari zal mogelijk gewoon in zijn gelijk staan, maar of zo'n stap handig is? Die vraag is voorlopig best eenduidig beantwoord. Nee. Een persoon met zo'n omvangrijke fanbase kan als hij of zij boos is heel wat op gang zetten. In 2014 kwam zoiets al voor bij dj Deadmau5, en er zullen vast meer van zulke vreemde voorbeelden te vinden zijn over de gang van zaken binnen Ferrari. Philipp zijn protest kwam in de vorm van de
#ppkicksgang waaronder mensen foto's plaatsen van hun stervensdure Philipp Plein schoenen en andere merchandise van het merk op hun (over het algemeen stervensdure) auto's. Ook zal hij advocaten op de zaak zetten en heeft hij al snel besloten de betreffende foto's en video's niet te verwijderen.

Mocht dit verhaal nog in wat interessants voortvloeien, dan houden we jullie op de hoogte. Voor nu heeft deze 812 er voor gezorgd dat Ferrari eventjes in een minder positief daglicht is komen te staan.

De 812 Superfast die Ferrari woest maakt; dit is 'm

Dit zou een van de beruchte foto's moeten zijn die Ferrari dwars zit.

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  laurens324  -  06-08-2019 om 18:04

  Het probleem is dat iedereen zomaar a.les op het internet zwiert. En dat mijn het posten van foto’s van auto’s met kenteken de privacy van de eigenaar schendt.

  Zeker in Belgie, daar is een kenteken persoonsgebonden!

 2. Profile pic
  NETHERLANDS D&A Crew  -  07-08-2019 om 13:43

  Wat een zeurpieten, hij is de eigenaar van de Ferrari. Hij mag ermee doen wat hij wilt, vind het echt slecht van Ferrari. Dat je zo met klanten omgaat is pas zwak.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws