Dakar 2018: de uitputtingsslag in een videogame

Dakar 2018: de uitputtingsslag in een videogame

Fans van simulatiespellen konden deze week feest vieren. Dinsdag is namelijk de nieuwste editie van de Dakar-reeks uitgekomen: Dakar 2018. Wij waren bij de exclusieve preview voor de Nederlandse pers bij Coronel Kartracing in Huizen om alvast een voorproefje van de game te krijgen.

Meteen wordt één ding heel duidelijk: de Dakar-rally is geen geintje. We zitten in een zaaltje en krijgen van de broers Coronel, Tim en Tom themselves, te horen hoe het is om deel te nemen aan de vermaarde rally. De laatste keer voor hen was aan het begin van dit jaar in Zuid Amerika, van 6 tot en met 20 januari. In deze periode hebben ze rond de 9.000 km afgelegd. Het is een uitputtingsslag voor mens en machine. De indruk die overeind blijft is dat de Dakar-rally niet zozeer een race is, maar meer een avontuur. Onderweg zie je de mooiste omgevingen en maak je contact met de locals. “Het is een verslaving”, zeggen de broers.

Dakar 2018: de uitputtingsslag in een videogameDakar 2018: de uitputtingsslag in een videogameDakar 2018: de uitputtingsslag in een videogame

Vanuit het zaaltje gingen we naar de garage van het team, de plek waar alle voorbereidingen voor de volgende editie van de Dakar plaatsvinden. Hier staat ‘The Beast’, de Jefferies Baja-buggy waarmee de Coronels de rally rijden. De wagen stond er in losse onderdelen, tussen de buizen van het geraamte was de 6,2-liter grote Small Block-V8 die de buggy aandrijft duidelijk te zien. Het bezoek was extra bijzonder omdat dit de eerste keer was dat de motor werd gestart. De V8 sloeg aan met een oorverdovend gebrul, mede omdat er nog geen uitlaat onder zat. Het enthousiasme bij het tien koppen tellende team was geweldig om te zien; al hun harde werken werd op een mooie manier beloond.

De slijtageslag van de Dakar krijg je niet mee tijdens het spelen van de game, maar na het verhaal van Tim en Tom Coronel en het in actie zien van hun auto en het team, kun je je wel enigszins indenken hoe het eraan toe gaat. Voor zover dat echter kan, biedt het spel een mooie simulatie van het rijden in een Dakar-stage. De wereld is in principe open, maar je dient wel langs bepaalde waypoints te rijden. Hoe je daar echter komt is aan jou. Je kunt het spel wat moeilijkheidsgraad betreft veranderen, dus het blijft ook toegankelijk als je totaal geen richtingsgevoel hebt. Dakar 2018 biedt een realistisch beeld van het rijden van de rally en is daarom zeker de moeite waard!

Dakar 2018: de uitputtingsslag in een videogameDakar 2018: de uitputtingsslag in een videogameDakar 2018: de uitputtingsslag in een videogameDakar 2018: de uitputtingsslag in een videogame

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok