Daar is de eerste Ferrari 488 Pista!

Daar is de eerste Ferrari 488 Pista!

Daar is die dan! De eerste Ferrari 488 Pista zonder camouflage op de website! Deze auto moet alles doen vergeten wat Ferrari in het verleden heeft gemaakt als het op de Challenge Stradale, 430 Scuderia en 458 Speciale aankomt. 720 pk en 770 Nm aan koppel!

Van 605 pk naar 720 pk in een hardcore model. Dat zijn nog eens stappen die gemaakt zijn. Het gestegen koppel is ook nog eens dik 200 Nm! Dat komt uiteraard door het gebruik van de turbo's op dit blok. Dat die waardes ook nog eens van belang kunnen zijn blijkt ook wel uit de prestaties.

Qua prestaties is dit de op één na snelste Ferrari ooit gemaakt. De 0-100 sprint gaat in slechts 2,85 seconden. De LaFerrari doet daar net iets minder over, 2,7 seconden om precies te zijn. Op Circuit Fiorano moet de LaFerrari echter zijn meerdere erkennen in de 488 Pista, de Pista is daar weer iets sneller op. Volgens Ferrari weegt de 488 Pista zo'n 1280 kilogram, waarmee hij 90 kilogram lichter is dan de 488 GTB. Al met al moet dit weer een geweldige auto zijn om te kunnen rijden. Iemand die hem ons wil uitlenen?

Aangezien er dit weekend twee exemplaren zijn gespot lijkt het erop dat Ferrari is begonnen met de productie. Komende tijd dus nog meer lekkere Pista's en hopelijk in een hoop verschillende kleuren!

Daar is de eerste Ferrari 488 Pista!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws