Daar hebben we weer tweemaal de Porsche 992 GT3 RS

  • Ruud
  • 21-03-2023 10:35
  • 413
  • 0

Daar hebben we weer tweemaal de Porsche 992 GT3 RS

Daar hebben we weer twee racewagens die ook straatlegaal zijn. Zo kunnen we de Porsche 992 GT3 RS immers noemen. Niets is fatsoenlijk aan deze auto.

De Porsche 992 GT3 RS heeft hoge ogen gegooid tijdens de introductie vorig jaar. Nu is het tijd om dat waar te gaan maken want de eerste exemplaren zijn inmiddels uitgeleverd en gespot. We kregen de afgelopen dagen weer twee nieuwe exemplaren erbij.

De GT3 RS met Weissach Package is een opvallende verschijning. Normaal werd een auto voor de openbare weg gemaakt maar Porsche is bij de GT3 RS andersom gaan denken. We moeten een auto gaan maken die meesterlijk op het circuit is en nog een beetje te rijden is op de openbare weg. Er zitten zelfs kleine vleugeltjes op het dak gemonteerd om de auto aerodynamisch perfect te maken! Dat veel vermogen niet altijd nodig is blijkt ook wel. 525 pk sterk is de GT3 RS en slechts een koppel van 465 Nm bij 6.300 toeren per minuut. Dat is niet bijster veel maar de aerodynamica op de auto zorgt ervoor dat remmen niet meer nodig is voor de bochten. De auto blijft sterk op de weggedrukt door onder andere die gigantische achterspoiler.

Daar hebben we weer tweemaal de Porsche 992 GT3 RSKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Daar hebben we weer tweemaal de Porsche 992 GT3 RSKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel