Cruisen langs de kust met de Morgan Aero 8 Series 4

  • Max
  • 04-08-2018 12:05
  • 201
  • 1

Cruisen langs de kust met de Morgan Aero 8 Series 4

Als je denkt aan het ultieme vervoer voor de Franse Rivièra, dan denk je meestal het eerst aan auto’s als de Bentley Continental GTC, de Aston Martin DB11 Volante of de Rolls-Royce Dawn; luxe cabrio’s waarin je op een rustige manier en in ultiem comfort kunt genieten van de zeelucht. Toch heeft deze spot wat mij betreft een andere auto toegevoegd aan het lijstje: de Morgan Aero 8 Series 4.

De Aero 8 Series 4 werd uitgebracht in 2007. Onder de kap ligt een V8 van BMW, die ten opzichte van de eerste Aero 8 beschikt over 400 cc meer cilinderinhoud. Hierdoor beschikt hij over een vermogen van 367 pk en 490 nm koppel. Dit is allemaal niet wereldschokkend, maar om lekker te kunnen cruisen is het meer dan voldoende. Desgewenst is de Series 4 ook leverbaar met een automaat van ZF, maar we kunnen niet beoordelen of dit exemplaar daarover beschikt.

De Aero 8 is een zeldzame auto: je ziet hem niet vaak. Dit komt denk ik vooral door zijn eigenzinnige, op het verleden geïnspireerde ontwerp. Je moet er van houden. Persoonlijk vind ik het geweldig, zeker zoals hij hier rijdt in het donkerrood. De Aero 8 heeft iets sportiefs en deftigs tegelijk. Juist dat maakt hem tot zo’n geschikte boulevardcruiser. Het is alleen wel te hopen dat de eigenaar er af en toe ook de mooie bergwegen mee opzoekt!

Cruisen langs de kust met de Morgan Aero 8 Series 4

Reacties op dit artikel