Configureren maar: de nieuwe Porsche 911 Speedster!

Configureren maar: de nieuwe Porsche 911 Speedster!

Eindelijk is de nieuwste 911 Speedster officieel gelanceerd en daarmee meteen ook de configurator. Wij hielden ons gisterenavond al volop bezig met het samenstellen van deze exclusieve 911 en kregen er maar niet genoeg van!

De nieuwste 911 Speedster is een historische knipoog naar de oude 356 Speedster. Slechts 1.948 exemplaren zullen gebouwd worden, een verwijzing naar het bouwjaar van de eerste 356 Speedster.

Motorisch is dit eigenlijk een GT3. Dezelfde 4.0-liter zescilinder vinden we hier in terug met zijn 500 pk. Ook de voorschort werd gehaald bij de GT3 maar de voorbumper werd volledig nieuw ontworpen. De uitklapbare en aerodynamisch gevormde achterspoiler en de achterschort van de Speedster werden dan weer overgenomen van de 911 GT3 Touring. De startprijs van dit pareltje bedraag 276.339,80 euro (Belgische prijzen).

Ik ging voor de volgende configuratie: Carmine Red als exterieurkleur met de velgen in het zilver gelakt. Een stijlvolle combinatie die toch behoorlijk opvalt. Ook een vollederen interieur met rode contrasterende stiksel kon niet ontbreken. Verder ben ik relatief 'zuinig' geweest in het aanvinken van opties. Enkele musthaves voor mij zijn de 90-liter benzinetank, het pneumatisch ophefsysteem van de vooras en het Chrono Pack (gewoon voor dat coole klokje op het dashboard). Voor de rest gaat het om kleine details zoals de 12-uur markering op het stuur in het rood net zoals rode gordels.

Je kan ook nog voor het Heritage Pack opteren. Een optie die je €20.000 kost maar waarmee je wel een groot startnummer van 2 cijfers en andere historische accesoires naar keuze op de wagen krijgt.

Configureren maar: de nieuwe Porsche 911 Speedster!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws