Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith Luminary

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith Luminary

Met de BMW groep als hoofdsponsor geeft ook Rolls Royce acte de présence. Op de groene grasvlakken van de villa vinden we echter nog geen Cullinan daar deze zich nog in een te vroeg stadium van zijn onthulling bevindt. Wat we wel vinden is deze prachtige uitvoering van de Rolls Royce Wraith die de naam ‘Luminary Collection’ draagt.

Wat de Luminary Collection anders maakt ten opzichte van de reguliere Wraith? Het zit hem in de details maar het zijn de details die het verschil maken. Het thema is geïnspireerd op zogeheten ‘Luminaries’, personen die een grote bron van inspiratie zijn voor velen. Met dit thema in het achterhoofd zijn de creatieve vakmensen van Rolls Royce aan de slag gegaan om te laten zien dat de creativiteit bij Rolls Royce om luxe elementen toe te voegen aan hun auto’s, verre van uitgeput is.

Zo vinden we onder andere een nieuwe manier van houtafwerking. Het ‘Tudor’ eikenhout is geperforeerd en vanaf de achterkant wordt het paneel verlicht met 176 LED lichtjes. Dit geeft de auto, zeker in het donker, een magische sfeer zoals je dat enkel van Rolls Royce kan verwachten. Om dat magische gevoel extra te versterken is de auto uiteraard ook voorzien van de inmiddels welbekende ‘Starlight Headliner’. Maar het is in dit geval niet zomaar een sterrenhemel maar één die je af en toe trakteert op een vallende ster. Nu kan je natuurlijk bij elke vallende ster een wens gaan doen maar dan kan je je afvragen hoeveel meer een Rolls Royce eigenaar nog te wensen heeft. Ook de nieuwe trend van afwijkende leerkleuren tussen de voor- en achterstoelen heeft zijn weg gevonden naar de Wraith. De voorstoelen zijn gehuld in een warme cognackleur waar de achterstoelen in antraciet zijn afgewerkt.

De carrosserie is in ‘Sunburst Grey’ gespoten, een nieuwe kleur van Rolls Royce die verwijst naar de kleur die je in de lucht kunt zien in het moment direct na zonsopkomst. Ter contrast loopt een oranje lijn over de heup van de auto die net voor het voorportier overgaat in een symbool van een zonsopkomst.

Voor wie geïnteresseerd is moet er snel bij zijn, de Luminary Collection Wraith is namelijk gelimiteerd tot slechts 55 exemplaren!

Foto's door Max VeldhuisConcorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith LuminaryConcorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith LuminaryConcorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith LuminaryConcorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith LuminaryConcorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith Luminary

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018: Rolls Royce Wraith Luminary

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS grandmasterb  -  27-05-2018 om 15:47

    Nou, ik laat deze keer maar voorbij gaan, die verschillende leerkleuren voor en achter vind ik geen succes.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws