Chinees kiest voor een excentrieke Ferrari FXX K

Chinees kiest voor een excentrieke Ferrari FXX K

Chinezen houden van opvallende kleuren. Van de schatrijke Chinees Simon Yin zagen jullie al twee supercars voorbij komen bij Autogespot. Hij kiest echter niet alleen bij zijn supercars voor op de straat voor de tint roze.

De heer Yin krijgt binnenkort zijn LaFerrari voor op het circuit, de FXX K. Deze krijgt deze soort trim doe op zijn Koenigsegg One:1 en Pagani Zonda JC is te vinden, een roze trim. Daarmee krijgt de brute racewagen een vrouwelijke tint. Chinezen hebben nu eenmaal andere smaak dan Europese en Amerikaanse petrolheads.

De FXX K is puur voor liefhebbers die graag de grenzen willen opzoeken op het circuit. Ferrari zal de auto nooit inzetten voor officiële races. Daardoor werd Ferrari ook niet niet belemmerd door homologatie- en racevoorschriften. Dit model is ontwikkeld om op geen enkel gebied een compromis te hoeven sluiten waardoor technologische innovaties een ongekende rijervaring zullen garanderen voor de exclusieve groep van Client-Test Drivers waarmee het merk van het Steigerende Paard de komende twee jaar dit testprogramma wil uitrollen.

Het enorme potentieel van de auto wordt aangetoond door twee belangrijke cijfers: een maximum motorvermogen van 1.050 pk (waarvan 860 pk wordt geleverd door de conventionele V12-motor en 190 pk door de elektromotor) en het maximum koppel is meer dan 900 Nm. De 6.262 cc V12-motor van de FXX K heeft nieuwe nokkenassen en een gemodificeerd klepbedieningsmechanisme met mechanische klepstoters in plaats van hydraulische. De inlaatspruitstukken zijn opnieuw ontworpen en zijn op een speciale manier gepolijst. Het uitlaatsysteem is gemodificeerd omdat de geluiddempers zijn verwijderd.

Chinees kiest voor een excentrieke Ferrari FXX K

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws