Cadillac CTS-V, een waardig alternatief?

Cadillac CTS-V, een waardig alternatief?

Wanneer je gaat kijken naar de power sedans van het moment kom je vrijwel altijd direct uit bij de Duitsers. De BMW M5 en Mercedes E63 (S) AMG zijn nog altijd de aanvoerders van het segment. In ieder geval nu Audi ervoor heeft gekozen de RS6 enkel nog als station uit te brengen. Maar verder dan de M5 en E63 wordt vaak niet gekeken. Zou deze Cadillac een kanshebber zijn?

Wanneer je kijkt naar de auto’s in het algemeen zou de Cadillac nog best een kans kunnen maken. Qua vermogen meet hij zich prima met de rest. Alle drie de sedans hebben 600pk of meer en klaren de sprint naar 100 in minder dan vier seconden. De Cadillac en de BMW knallen door naar meer dan 300km/u waar de Mercedes helaas is begrensd tot 250km/u, maar daar valt vast iets aan te doen. Waar het dan uiteindelijk op neer komt is persoonlijke smaak. Achter alle drie de auto’s schaart een grote fanbase die claimen dat hun favoriet de beste is. De Cadillac is zonder meer een bruut apparaat met zijn dikke V8 en 650pk wat het absoluut een gave auto maakt om mee te rijden. De E63 is met zijn kenmerkende AMG brul echter redelijk gewaagd aan het brute karakter van de Cadillac en is daarbij ook nog eens stukken beter afgewerkt. De BMW is naar mijn idee de meest toegankelijk van de drie. Hij is heerlijk comfortabel, makkelijk in gebruik (vooral de multimedia dankzij iDrive) en gewoon retesnel wanneer je dat van hem vraagt. Voor mij zou de Caddy afvallen wegens kwaliteit en zou het nek aan nek gaan tussen de BMW en Mercedes alhoewel ik denk dat ik dan toch voor die waanzinnige AMG brul zou gaan. Maar toch is de Cadillac een auto die het niet verdient om zomaar vergeten te worden.
Cadillac CTS-V, een waardig alternatief?

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  DUITSLAND Lotecc  -  26-06-2018 om 13:24

  Juist om wat andes te hebben dan de M en s en ,,is dit heel gaaf

 2. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  26-06-2018 om 22:49

  Ik vind geen van de drie erg mooi, maar die Cadillac is veel exclusiever in Europa en zou dus hier de voorkeur verdienen. Of de kwaliteit minder is, betwijfel ik, dat is waarschijnlijk een Europees vooroordeel, terwijl de Amerikanen vroeger juist voorop liepen met hun techniek en machtige motoren.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws