Cadillac CT4-V Blackwing blijft zeldzaam

  • Joep
  • 29-10-2023 10:53
  • 152
  • 1

Cadillac CT4-V Blackwing blijft zeldzaam

Twee jaar geleden presenteerde twee V-series modellen: de CT4-V Blackwing en CT5-V Blackwing. De CT4-V Blackwing is wel heel erg zeldzaam gebleven.

Het model werd in februari 2021 gepresenteerd, maar debuteerde pas deze maand op Autogespot. Hier zien we pas het tweede exemplaar, die werd gespot in Dublin, Ohio, Amerika. Het andere exemplaar werd in Columbus, de hoofdstad van Ohio, gespot. Beide exemplaren werden ook door dezelfde spotter vastgelegd.

De CT4-V Blackwing is een nog heftigere CT4-V. De verhouding tussen de gewone V en de Blackwing zou je kunnen vergelijken met de BMW M340i en M3 en Mercedes-AMG C43 en C63S E-Performance. Een heel ander beestje dus. De CT4-V Blackwing is de opvolger van de ATS-V en de CT4-V is daar onder gepositioneerd. Hij heeft dezelfde 3,6 liter V6 biturbo als de ATS-V aan boord. Het blok levert 480 pk en 603 Nm koppel aan de achterwielen. Een handbak is standaard en een automaat is optioneel. Het sprintje van nul naar honderd doet ie in 3,8 seconden en de top ligt bij 305 km/h.

In tegenstelling tot de ATS-V wordt de CT4-V Blackwing niet in Europa geleverd. Maar ook in de VS wordt ie nauwelijks gespot, want dit is pas de tweede spot van het model sinds de lancering. De CT5-V Blackwing zien we ook nog niet zo vaak maar hebben we al in verschillende landen gezien buiten Amerika zoals Zuid-Korea, Nederland en Canada. Je hebt in ieder geval een zeldzame, brute en capabele sportsedan aan deze Cadillac, die niet onderdoet voor de Duitse en Italiaanse concurrentie!


Cadillac CT4-V Blackwing blijft zeldzaamKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel