Bugatti Chiron vastgelegd op straat

  • Emil
  • 19-03-2016 09:08
  • 1452
  • 0

Bugatti Chiron vastgelegd op straat

Bugatti's nieuwste parel heet de Chiron. In alle opzichten is dit een nog meer indrukwekkende hypercar dan zijn voorganger, de Veyron 16.4. De Chiron werd nu gespot in Wolfsburg, waar Bugatti de laatste testen aan het doen is.

De Chiron is een stuk agressiever qua styling dan de Veyron 16.4. Dat heeft mede te maken met de hoeveelheid techniek die in dit monster is gestopt. Zo zijn de luchtinlaten aan de zijkant functioneel omdat er door het hogere vermogen van de Chiron simpelweg nog meer koeling nodig is dan bij de Veyron. Ook aan de voorzijde zijn forsere luchtinlaten te vinden. De voorzijde heeft nog iets elegants maar de achterzijde heeft veel meer het kaliber van een echte hypercar als de McLaren P1 gekregen. Er is volop zicht op de techniek en de grote zwarte ruimten geven een sinistere uitstraling aan de Chiron. Bugatti is bij de Chiron gegaan voor de Game over-look.

Bugatti omschrijft hun Chiron als de krachtigste, snelste, meest luxueuze en meest exclusieve straatauto van het moment. De nieuw ontwikkelde W16-motor produceert nu een vermogen van 1.500 pk en 1.600 Nm aan koppel, dat tussen 2.000 en 6.000 toeren per minuut beschikbaar is.

Bugatti Chiron vastgelegd op straat

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws

Stem nu voor de spot van de dag