Bugatti Chiron doet waar hij voor bedoeld is

  • Joep
  • 25-05-2024 13:00
  • 1298
  • 0

Bugatti Chiron doet waar hij voor bedoeld is

De Bugatti Chiron moet je zien als een extreem dure hyper-GT. Een hypercar om mee te gaan toeren dus. Niets minder deed de Britse eigenaar van deze extreem gelimiteerde Chiron Sport Les Légendes du Ciel.

Dit is namelijk al de vijfde upload van deze auto in een jaar tijd. En dat vanuit maar liefst vier landen. Grappig genoeg niet vanuit het Verenigd Koninkrijk zelf, waar deze Bugatti vandaan komt. Overigens is deze auto in nog veel meer landen geweest, want de landen waar hij gespot is grenzen niet aan elkaar.

Het begon allemaal een jaar geleden in Praag, Tsjechië. De Chiron is al gelimiteerd op 500 stuks. De 'gewone' Chiron was er als standaardversie en als iets strakkere Sport, die een paar jaar later gepresenteerd werd. De Les Légendes du Ciel is altijd een Sport. Hij is een ode aan Bugatti's coureurs die voor de Franse luchtmacht gevlogen hebben. Er werden slechts twintig stuks van gebouwd, in dezelfde spec. Heel kort na de Praagse spot wordt hij in Monaco vastgelegd. Hier liggen niet de roots van Bugatti zelf, maar wel van de Chiron. Niet alleen omdat er bizar veel Chirons rondrijden in het Prinsdom, maar omdat de auto vernoemd is naar Louis Chiron. Louis Chiron was een Monegaskische autocoureur een van de succesvolste van het interbellum. Hij racete in Bugatti's en werd er ook fabriekscoureur. Hij is ook de oudste F1-coureur ooit met een leeftijd van 58 jaar terwijl hij deelnam aan een grand-prix. Hij is ook de enige Monegask die de grand-prix van Monaco heeft gewonnen. Zou Charles Leclerc dit weekend hetzelfde trucje kunnen flikken na 93 jaar?

Een toepasselijke plek voor de eigenaar om met de Chiron naartoe te rijden. Onderweg vanuit Tsjechië zal hij sowieso door Oostenrijk gereden zijn, hoewel we daar geen spot van hebben. Bergritjes vond de eigenaar van deze Chiron sowieso wel leuk, want even later werd hij twee keer bovenaan de Stelviopas in de eeuwige sneeuw gespot. Daarna bleef het bijna een jaar stil, tot hij gisteren in een parkeergarage in München opdook. Dat maakt een totaal van zeven landen: gespot in Duitsland, Tsjechië, Italië en Monaco. Om daar te komen moet je sowieso door Oostenrijk en Frankrijk rijden. Daarnaast mag je aannemen dat deze auto ook thuisland Verenigd Koninkrijk gereden heeft. Zou die nog een keer in Londen opduiken? Wie weet!

Bugatti Chiron doet waar hij voor bedoeld isKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag