Bugatti Centodieci – tien exemplaren in uniek design

Bugatti Centodieci – tien exemplaren in uniek design

Bugatti en unieke designs is al 110 jaar een combinatie die samengaat. De Franse autofabrikant kwam gisteren officieel met de Centodieci naar buiten. Een few-off waar slechts 10 exemplaren van gemaakt worden en die allemaal al uitverkocht zijn. Dat brengt voor Bugatti dus weer 80 miljoen euro in het laatje want één auto gaat voor 8 miljoen euro over de toonbank.

Met de Centodieci eert Bugatti de EB110 die werd gebouwd in de jaren 90. Als we kijken naar de Centodieci dan zien we ook her en der overeenkomsten met de EB110. Zo zien we de voorbumper met dezelfde louvres en ook aan de zijkant zien we de typische roosters die de EB110 met zich meedroeg. Met de EB110 lanceerde Bugatti zichzelf naar de top van de automotive wereld. Het was een cruciale stap in de geschiedenis van Bugatti want mede daardoor konden ze in 1998 terugkeren naar Molsheim om de Veyron te gaan ontwikkelen.

De W16 achterin de Centodiecie levert 1.600 pk bij 7.000 toeren. Een extra luchtinlaat in de buurt van de oliekoeler zorgt er voor dat de W16 onder goede temperaturen kan opereren. The Centodieci sprint van 0 naar 100 km/u in 2.4 seconden, naar 200 km/u in 6.1 seconden en naar 300 km/h in 13.1 seconden; de topsnelheid is gelimiteerd op 380 km/u. Volgens Bugatti is het niet de topsnelheid alleen die het een hypercao maakt. Ze bewijzen met de Centodieci wederom dat design, kwaliteit en prestaties ook ervoor zorgen dat een auto een hypercar is. In vergelijking met de Chiron is de Centodieci nog eens 20 kilo lichter. Dat klinkt natuurlijk stoer maar de Chiron Sport was al 18 kilo lichter dan de normale Chiron. Er is dus slechts twee kilo gevonden om weg te schafen. In het persbericht wordt dan ook vol trots gesproken over carbon fiber ruitenwissers maar die worden dus ook al gebruikt voor de Chiron Sport.

We zullen nog wel even moeten wachten op de Centodieci. Vanaf nu duurt het nog twee jaar voor de eerste exemplaren aan hun eigenaren geleverd gaan worden. Deze kunnen uiteraard de auto samen stellen zoals ze willen.

Bugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary designBugatti Centodieci – Exclusive small series in extraordinary design

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Nieuwsgierige Gebruiker  -  18-08-2019 om 16:01

    In het zinnetje "Volgens Bugatti is het niet de topsnelheid alleen die het een hypercao maakt." staat een woord fout gespeld, en voornamelijk het woord hypercar, want die is (of was) als hypercao gespeld.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws