BMW M4 CS: een geciviliseerde GTS voor Spanje

  • Max
  • 09-04-2016 08:51
  • 409
  • 0

BMW M4 CS: een geciviliseerde GTS voor Spanje

De M4 GTS, een hardcore circuitwagen met maar één doel: hard gaan! Natuurlijk wil je dan zo min mogelijk comfort om het gewicht laag te houden, een achterbank is derhalve overbodig. Toch denken de Spanjaarden hier blijkbaar anders over, want BMW komt nu met een model dat speciaal ontworpen is voor de Spaanse markt: de M4 CS.

Eigenlijk is er nog vrij weinig bekend over deze mysterieuze CS. Wat weten we wél? Dit model gaat waarschijnlijk gepositioneerd worden tussen de reguliere M4 met Competition Pack en de M4 GTS. De M4 CS krijgt namelijk 4 zitplaatsen in plaats van een rolkooi, wat het een wat meer geschikte auto maakt voor de 'family man' met kleine kinderen. Ook krijgt de 'GTS Light' 20-inch wielen (bekend van het Competition Pack), adaptieve M-dempers, carbonkeramische remmen en diverse carbonfiber onderdelen op het exterieur, waaronder de spoiler van de GTS. Het vermogen zal waarschijnlijk ergens tussen dat van de standaard M4 (430 pk) en dat van de GTS (500 pk) in liggen. We gokken op zo'n 450 pk. De topsnelheid is gelimiteerd op 280 km/h.

De naam CS hebben we al eens eerder gehoord, namelijk bij de M3 E46. Die variant zat ook tussen de normale M3 en de legendarische M3 CSL in en was daarmee eigenlijk een ideale auto. We snappen de M4 CS alleen niet zo goed. Deze is zoals gezegd alleen bestemd voor de Spaanse markt en er worden er maar 60 van gebouwd. Say what? Spanje staat toch aan de rand van de afgrond wat economie betreft? Waarom dan de CS exclusief voor dat land bouwen? Later wellicht meer, voor nu kunnen we alleen maar gissen. Thoughts?

BMW M4 CS: een geciviliseerde GTS voor Spanje

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws